Om meg

Navn: Marie Brudevold
Fra: Fredrikstad
Bosted: Horten

Jeg kom som et fyrverkeri inn i denne verden i 1990, hadde visst dårlig tid, sa mamma, var ute i løpet av ett kvarter og fikk tildelt navnet Marie. Det bærer jeg alltid rundt halsen i et sølvsmykke jeg fikk av besteforeldrene mine til jul en gang.

Dere hadde likt dem, fine folk, og bestefar og jeg har faktisk mye til felles; da han var i militæret tatoverte han et anker på armen, og der har jeg vært også – i militæret altså, men jeg tatoverte en bart på fingeren i stedet. Neinei, det er faktisk sant.

Jeg tjenestegjorde som soldat og senere grenader i luftforsvarsstaben på Rygge militære flystasjon, hvor jeg jobbet med rekruttering, grafisk design og kommunikasjon, og tok fagbrev som mediegrafiker, og designet blant annet et F-16 jagerfly i rødt, hvitt og blått, og reiste Norge rundt sammen med dét under feiringen av «Norsk militær luftmakt 100 år» i 2012, og jeg elsket hver eneste meter jeg tok for meg med mine nypussa M77. Årene med flagget på skulderen var de beste årene i mitt liv så langt, men jeg forlot allikevel det grønne, glitrende frivillig i september 2012, etter nesten tre år i Kongens rekker. Jeg ville reise jorden rundt, og det gjorde jeg óg – helt på egen hånd, en reise som varte i nesten sju måneder.

Jeg så verden fra Sør-Afrika til Sør-Amerika – og alt i mellom. Jeg kom hjem igjen våren 2013, og siden da har jeg fylt opp plassen min her på jorda med studier (tok en bachelor i medievitenskap i 2017), reiser, blogg, og ulike oppdrag som frilanser.

Jeg har fremdeles en uniform hengende i skapet – for jeg er fenrik i Heimevernet og jobber som presseoffiser noen dager i året, og de dagene jeg ikke gjør dét, tilbringer jeg på jobb i Gjensidige, hvor jeg jobber med internkommunikasjon og sosiale medier. Instagram-ansvarlig, blant annet.

Ellers? Liker ikke folk, men er åpen for forslag. Elsker å skrive, reise, tenke og le. Og det verste jeg vet er når folk ikke vet når de kan bruke «i forhold til» og ikke.