Wine tram

Beklager oppholdet, igjen, at det skulle gå over to måneder var virkelig ikke planen. Men her er vi, og fjorårets siste reise er enda ikke over – sånn bloggmessig, hvert fall.

Sør-Afrika, wine tram! Ett av turens høydepunkter – en hel dag med vinsmaking, kombinert med TRIKK rundt i vinland! For et fantastisk konsept. Vi booket billetter online noen dager i forveien, der ser man timeplan og om det er ledig plass på den dagen og tidspunktet du ønsker.

Vi gikk for den oransje linjen, for den skulle gå innom vingården Babylonstoren som alle vennene våre i Cape Town snakket så varmt om. Vi valgte 10:45-avgangen (man står jo ikke opp grytidlig midt i en ferie, sant), men skulle jeg gjort det igjen ville jeg gått for en tidligere avgang, for det ble litt hektisk mot slutten. Man velger selv hvilke vingårder man vil hoppe av på, og hvor lenge man eventuelt vil bli værende på hvert sted. Noen av vingårdene bør du bruke minst to timer på, og da går dagen!

Turen startet med buss fra Franschoek-terminalen, en buss som var designet helt lik som trikkene. Den kjørte oss til Groot Drakenstein, hvor vi byttet til trikk og fortsatte reisen på skinner. Da vi kom ombord fikk vi utdelt vinglass av plast, og en rosè som velkomstdrikk. Veldig spesielt å gå rett fra frokost og over på vin, men hei – jeg var jo der for opplevelsen.

Første stopp for vår del var Boschendal. ELSKET det! Det satt liksom standarden for resten av turen. Omgivelsene var perfekte; nydelig hage og masse trær og alle bordene hvor smakingen skulle skje stod under et stort eiketre. Så idyllisk!

Vi stod ved inngangen som to spørsmålstegn en liten stund, mens resten av trikkepassasjerene fant seg til rette som om de bodde der. Heldigvis for oss var det et britisk par som sikkert la merke til hvor fortapt vi så ut, for de kom bort og spurte om vi ville slå oss ned med dem. Så hyggelig! Så der satt vi, og fikk bestilt vår første vinsmaking: Under the Oak tree (passende nok).

Den bestod av en planke med fem ulike viner på – i tillegg fikk vi en på huset. Jeg likte samtlige, unntatt den vi fikk gratis, hehe. Men apropos gratis – vi betalte seriøst ikke mer enn 50 norske kroner for hele rekken med vin! Og hvert glass inneholdt like mye vin som det vinglasset du får når du bestiller et på en norsk resturant til 120 kroner, uten å overdrive. Jeg ble nesten beruset bare av prisen alene, vet du.

Vi ble værende på Boschendal i et par timer, satt bare under treet og smakte og skravlet med britene – som viste seg å være på bryllupsreise. Det var så koselig! Sommelieren kom og fortalte om to og to viner av gangen, før hun lot oss smake i fred. Etter at vi hadde kommet til enden av planken, ruslet vi opp til der trikkebussen skulle plukke oss opp igjen og så dro videre til:

Babylonstoren. Den o’ store. Som riktig nok bleknet litt for min del, for Boschendal hadde vært så magisk at det å nå skulle trekke inn på en mer moderne restaurant, og ikke sitte ute i det grønne, ble nesten litt nedtur. Men vi koste oss der òg, altså. Smakte på syv nye viner, og var smarte nok til å bestille mat i tillegg. Det – og vann – er det viktig å fylle på med i løpet av trikketuren!

Etterpå ruslet vi rundt på gården, som var eeenoorm! Og veldig fin, vi kunne nok hatt en time til der for å se oss enda mer rundt, men vi prioriterte å dra videre for å få med oss en av de mindre gårdene også. Så vi hoppet på ny trikkebuss og ble med den til…

Vrede & Lust. Fin plass det også! Her hadde vi bare en time på oss, så vi gikk for en vinsmaking med tre viner.

Klokken fire ble vi plukket opp for siste gang, og transportert tilbake til Groot og til slutt Franschoek.

For en dag! Og jeg er så imponert over hvor godt alt fungerte. Transporten var alltid i rute, det var null venting, vinene både gode og billige, og wine tram er rett og slett en super måte å utforske vinland på. Du kan også kjøpe vinflasker underveis, som de transporterer til siste stopp for deg – slik at du slipper å drasse de med deg rundt underveis. Billettene for hele turen var heller ikke spesielt dyre, vi betalte 370 norske kroner for to personer.

Hvis du er glad i vin bør Sør-Afrika og wine tram settes på bucketlista! (Du trenger ikke nødvendigvis være så glad i vin heller, han som får meg til å le er en øldrikker, bare nevner det).

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *