Franschoek – vinland

Hej! Vi er ikke helt ferdig med Sør-Afrika, er vi vel?

Etter Camps bay tok vi en Uber til Franschoek, en times tid fra Cape Town. Vi betalte rundt 350 norske kroner for turen, og vel fremme sjekket vi inn på Ashbourne Guesthouse – en helt nydelig liten plass med det villeste rommet. SÅ stort, rent, lyst og fint! Vel verdt de 1600 kronene det kostet per natt, for i tillegg til det fine rommet har de også et deilig basseng i bakgården – som vi stort sett hadde for oss selv. Og veldig god frokost – og service generelt.

Plasseringen var i tillegg helt prima; bare en rusletur unna sentrum og stasjonen hvor wine tram skulle gå fra.

Sist jeg var i Cape Town dro jeg også innom vinland, den gang til Stellenbosch – som også kan anbefales! Vi skulle egentlig dit igjen, men så var det så mange som anbefalte wine tram i Franschoek så da valgte vi det i stedet.

De to stedene kan egentlig ikke sammenlignes, men de har til felles å være like fredelige og avslappende begge to, og omgitt av vakre fjell.

Sentrum i Franschoek består bare av en lang gate, med resturanter, kafeer og små butikker på hver side, og du trenger bare en halv dag på å få med deg det meste. Det var så deilig å bare kunne rusle rundt der og føle seg hundre prosent trygg, en helt annen atmosfære enn i storbyen. Det var det første Cindy, hun som driver gjestehuset, sa til oss da vi kom; i Franschoek er det trygt – i kursiv – døgnet rundt.

Av spisesteder kan jeg anbefale Tuktuk for lunsj, den japanske restauranten (den heter enten Oku eller Yama, det står begge deler på skiltet, hehe) og vi ble også anbefalt Ruben, men dit rakk vi aldri å dra. Det kan være lurt å få gjestehuset til å booke bord til deg på forhånd, vi hadde bare flaks når de fant et lite bord til oss de to kveldene vi gikk ut for å spise.

Det var byen – det siste bildet er tatt på starten av wine tram-turen vår, som fortjener et eget innlegg. Skrives plutselig igjen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *