And just like that

Jeg tror jeg skriver dette hver eneste gang jeg har vært ute og reist, men jeg blir seriøst aldri klok på konseptet tid. Tre uker virker som et kvarter og som tre måneder på en og samme tid, og plutselig er vi tilbake i Horten. Vi kom hjem i går kveld, skrudde på Nytt på nytt og spiste kveldsmat som om det var en helt alminnelig fredagskveld. Som om Sør-Afrika aldri skjedde, som om vi ikke hadde reist hele natten, som om vi ikke satt og tok noen øl (og Savanna-cidere) til middagen ved Three Anchors Bay i Cape Town kvelden i forveien.

Men det skjedde, og for en fantastisk tur det har vært! Jeg ble ikke noe MINDRE forelsket i landet etter tur nummer to. Den uendelige listen over ting man kan gjøre, se og oppleve, de fantastiske menneskene – kundeservicen er med hånden på hjertet i en liga for seg selv. Hver eneste servitør vi har møtt har alltid sørget for ta vi har det vi trenger til enhver tid, null ventetid, spør om hvordan det går med jevne mellomrom (uten at det blir masete eller forstyrrende), alltid blide, alltid hyggelige. Hele serviceverden burde gå på kurs i Sør-Afrika, null tull.

Jeg har blogget for hånd (eventuelt skrevet reisedagbok. som det heter) hver dag denne ferien, og skal fortelle og vise dere mer fra reisen senere.

Ville bare stikke innom og si at jeg er hjemme igjen! Med blandede følelser. På den ene siden kunne jeg godt ha fortsatt reiselivet noen uker (måneder) til, på den andre siden er det deilig å komme hjem og gjøre helt vanlige ting igjen. Lage sin egen middag, stelle med plantene, henge opp klær etter en vask. Sånne hverdagslige ting man gjerne lengter etter å slippe i det daglige, men som får en helt ny verdi når du har vært uten en stund – eller når man ser hvordan det står til andre steder i verden om dagen. Sånn er det hvert fall for meg. I dag elsket jeg å henge opp tøy.

Håper dere har en fin lørdag, straks tilbake med dagboka fra Cape Town!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *