Verdens beste Springboks

Tenk at vi tilfeldigvis skulle være i Sør-Afrika under verdensmesterskapet i rugby, hvor nettopp Sør-Afrika – Springboks – på hengende håret kom seg til finalen. En sport som betyr SÅ mye for så mange her, og som samler landet på tvers av alle ulikheter, mer enn noe annet.

Vi ble invitert med på «watch party» hos Jack (det har visst et eget navn når man samles hjemme hos noen til braai (grillings) og rugbykamp her nede), i huset til foreldrene hans som også er i Pinelands.

Helt merkelig å gå inn dørene der også, hadde glemt at jeg også var DER for 11 år siden! Bildebevis øverst:

Det nederste tok jeg sist lørdag, bare fordi biljardbordet var det eneste jeg husket fra huset, haha. Pluss klokka:

De fyrte opp grillen da vi kom, og begynte å gjøre klar kveldens shotter kalt Springbokkies (amarula, det øverste laget, ligner fargen på dyret springbok). Grønnfargen fordi det er fargen på lagets drakter, åpenbart. Overraskende god shot, det grønne er mint av noe slag.

De gule var appelsinjuice og de i «gull» var kun hvis vi vant – god gammeldags Fireball :’) De grønne måtte vi shotte hver gang det ble straffespark.

Etter hvert kom også resten av gjengen; de samme folka vi så semifinalen sammen med. Så nå føler jeg vi faktisk HAR en hel gjeng her nede. Vi pratet, spilte biljard, grillet og så var det endelig klart for kamp.

Det var rent høytidelig å stå der med hånden på hjertet og høre den sør-afrikanske nasjonalsangen mens de sang rundt oss i stua. De møtte New Zealand (The All Blacks) i finalen, som har en krigsdans de tar før hver kamp; haka. Den er faktisk verdt å søke opp på YouTube, haha. Spesielt gøy å se den i denne settingen!

Kampen ble altfor spennende denne gangen også, men Springboks slo til slutt NZ 12-11 og ble verdensmestre for fjerde gang! Og også den første nasjonen som har vunnet VM fire ganger. SÅ gøy!

Skal ikke juge og si at jeg ikke er litt nysgjerrig på hvordan stemningen var ute i byen den kvelden, det må jo ha eksplodert, men åh så glad jeg er for at vi fikk oppleve dette den sør-afrikanske måten, sammen med sør-afrikanske venner. Once in a lifetime!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *