Braai og rugby

Det er noen steder i verden som bare suger deg inn og aldri spytter deg ut igjen, Cape Town er et sånt sted. Jeg ELSKER å være tilbake!

Vi har gjort så mye allerede at jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte.

Fredag fant vi ut at Springboks, det sør-afrikanske rugbylaget, skulle spille semifinale i VM på lørdag. Så vi dro ut på sportspub-befaring og fant frem til Fireman’s arms. Fantastisk hyggelig sted med utrolig god service og stemning! Vi ble sittende der for å se se semien mellom Argentina og New Zealand, og prøve å lære oss sporten. I mitt hode er det 80 minutter med mølje, kun avbrutt av et par spark her og der og jeg ble på ingen måte noe klokere. Men det var gøy! Og jeg fikk endelig smake Savanna igjen, som jeg ikke har drukket siden jeg var her sist i 2012. Den cideren ER så god, veldig lite søt.

Jeg sendte også melding til en av de jeg ble kjent med her sist, Jack (kameraten til Don, den aller første Couchsurfing-hosten jeg bodde hos), og spurte om han kunne anbefale et sted å se Springboks dagen etter. Han spurte om vi ville bli med hjem til kameraten hans i stedet, hvor de skulle ha en braai (sør-afrikansk grillings) og se kampen. Jammen selvfølgelig!

Lørdag blåste det noe voldsomt, så vi la fra oss bassengplanene og dro heller til the Old Bisquit Mill – et marked i Woodstock-området som en annen CS-host viste meg sist jeg var her. Elsker viben der; det er både et marked hvor de selger håndlagde ting av høy kvalitet, en mathall og et område med dj hvor folk danser og bare henger. Vi kjøpte en dekorativ tannpirkerholder (elsker å pynte hjemmet med minner fra verden) og biltong – tørket kjøtt som jeg spiste SÅ mye av sist. Det er så latterlig godt!

Etter markedet dro vi for å se Liverpool-kamp på Fireman’s arms igjen, vært her i to dager og allerede rukket å bli stamgjester og venner med personalet, vettu, heh. Derfra gikk vi videre til Greenmarket square for å kjøpe Springboks-drakter, og så ned til Waterfront for å kjøpe øl og finne wifi sånn at vi fikk bestilt en Uber tilbake til hotellet. Uber er veldig stort her, og billig for oss nordmenn!

Og SÅ dro vi hjem til kameraten for kamp og braai. Det var så gøy å se Jack og kjæresten igjen, og bli kjent med enda flere. De er så innmari lette å prate med, inkluderende og fine her nede, følte liksom at vi hadde vært en del av vennegjengen i årevis – som om jeg aldri forlot stedet for 11 år siden. Vi fikk også masse tips til ting vi burde gjøre mens vi er her!

Kampen var sjukt spennende, Springboks lå langt bak helt til det siste kvarteret – da skrudde de seg plutselig på og slo England med ett poeng. Så på lørdag blir det VM-FINALE, herregud som jeg gleder meg. Det er store forskjeller her nede, både med tanke på økonomi, rase, språk osv, men rugby er den sporten som bringer alle sammen sammen. Tenk den stemninga om Sør-Afrika skulle vinne hele shiten!

I dag har vi bare ligget og lest ved bassenget på hotellet, før vi møtte Don og venninna til middag. Absurd å se han igjen også, han og vennene hans er mye av grunnen til at jeg ble så forelsket i Cape Town i utgangspunktet, og at jeg ville reise hit igjen. Han tilbød oss å kræsje hos han mens vi er her nå også, så mest sannsynlig flytter vi inn dit i morgen!

Åh, dette stedet. Jeg er forelska på ny.

6 kommentarer

 1. Ååå… Marie på tur er noe eget<3

  1. Har savna det sånn!

 2. Linn-Elisabeth

  Sitter og føler vi virkelig får være med – denne gangen også! Tusen takk for at du skaper et så livlig bilde for oss hjemme i regntunge høstNorge!

  1. Åh, så gøy, nå ble jeg glad! Takk for at du er med på tur – igjen!

 3. Endelig noen reisebrev igjen, skrevet med en innlevelse som tar meg med på turen. Takk!
  Kos dere! ☺️

  1. Så hyggelig å ha deg med på tur igjen også! Tusen takk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *