Spørsmålsrunde 2011 vs 2023

Sist jeg gjorde en sånn runde var det flere av dere som synes det var gøy, så jeg bare fortsetter, jeg! Har skrellet bort noen av spørsmålene, for «har du søsken» er liksom like gjeldende i dag som for tolv år siden. Okei, kjørr:

Hvor mye løper du 3000 m på?
2011: Siste løpetur var på 14:05, tredemølle. Det går enda saktere under åpen himmel.

2023: Aner ikke, men herregud, for en form jeg var i? Jeg måtte klare 3000 meteren på 15 minutter under befalskoleopptaket i 2013, to år senere. Det gikk ikke, for å si det sånn.

Ønsker du deg familie og barn en gang i livet?
2011: Ja, tenk å vite at noe så dyrebart som et menneskeliv er fullstendig avhengig av deg for å klare seg. Den kjærligheten og følelsen vil jeg ikke gå glipp av for alt i verden.

2023: Haha, hæ? Jeg kan med hånden på hjertet ikke huske at jeg har hatt det ønsket eller de tankene noen gang. Sikkert indoktrinert av samfunnets normer og forventninger. Neida (joda). Men nej, jeg vil ikke ha barn. Jeg har ikke sterilisert meg, men hver gang jeg går en runde med meg selv på temaet (det bør man jo nesten, når man som kvinne drar seg mot førr) lander jeg på et solid nei. Jeg har ikke lyst på barn, og jeg liker familien min som den er. Både den «by blood» og den jeg har valgt selv.

Når vil du evt få barn og hvor mange?
2011: Jeg må sparke fra meg først. Reise verden rundt og leve livet som fri og selvstendig, gjøre alt jeg har lyst til uten å måtte tenke på at jeg har forpliktelser som venter hjemme. Etter det vil jeg etablere meg i en trygg jobb jeg elsker, forelske meg i en som kan spise de gule mentosene slik at jeg kan ta alle de gode rosa og så kan vi begynne å snakke baby etter hundre år med oss to og freedom. Jeg ser for meg at jeg ikke vil ha mer enn to små.

…ble det litt skremselspropaganda mot fremtidige menn nå? JEG ER GANSKE FLEKSIBEL, ALTSÅ! TRENGER IKKE NØDVENDIGVIS Å LIKE GUL MENTOS ENGANG!

2023: Hvem VAR denne Marie (21 år)? Jeg har hvert fall reist verden rundt og levd fritt og selvstendig, nå har jeg en trygg jobb jeg elsker, en mann jeg vil leve livet med og mentos har vi egentlig aldri prøvd oss på. Det må jeg kjøpe en dag, kjenner jeg. Hvis han også skal ha de rosa må han ut, faktisk.

Når vil du evt gifte deg?
2011: Jeg har lært at gift er noe man TAR, ikke noe man GJØR. Neidajoda….. Først må jeg finne en mann som virker, så tar vi det derfra. Jeg vil ikke tenke på alt det her enda, jeg, dere. Jeg vil være fri og singel og ta livet som det faller seg.

2023: Jeg har funnet en mann som virker 🖤 Men bryllup er ikke noe jeg drømmer om, for å være ærlig.

Når tiden i Forsvaret er over, hva vil du gjøre da?
2011: Reise, skrive, fotografere, glede, oppleve, inspirere.

2023: Jeg føler egentlig at jeg fikk gjort alt det der? Verdensreisa, jeg lever mer eller mindre av å skrive gjennom jobben min, opplever og gleder eller inspirerer forhåpentligvis et menneske eller to i ny og ne. Mulig jeg var litt mer åpen for å være selvstendig næringsdrivende i 2011, og leve av å reiseblogge. Det kunne jeg aldri tenkt meg nå, jeg er for glad i økonomisk trygghet og det å jobbe for andre enn meg selv.

Er du virkelig keen på noen, eller bare får du oss til å tro det?
2011: Å skrive om følelser uten å føle blir som å beskrive en hund du aldri har sett før. Jeg var nok mer enn jeg er. Følelsene gikk fra å være følelser til å bli bokstaver på sølveplet og så fadet de ut i ingenting.

2023: Stakkars, jeg jugde så mye at jeg trodde det selv. Men for å svare for i dag; jeg er veldig keen på han som får meg til å le, null tull.

Tenkte du veldig på at det faktisk kan hende at du må krige en gang, på ekte? Hvordan gjorde du det? Og hva var det som fikk deg til å tenke at «ja, det kan jeg faktisk gjøre»??
2011: Wow. Godt spørsmål.

Jeg tenkte ærlig talt ikke så mye på det i forkant av militæret, men da vi faktisk begynte å trene på å være soldater begynte det å gå opp for meg. Det var før jeg skrev under villighetserklæringen, så jeg kunne ha ombestemt meg, tenkt at krig ikke var noe jeg kunne takle og bare… Dratt hjem. Det gjorde jeg ikke. Det som fikk meg til å bli, og tenke «ja, det kan jeg faktisk gjøre», var samholdet og følelsen av å være en del av noe så stort og viktig. Jeg så på de rundt meg, på samme alder og med samme utgangspunkt, og tenkte «hvis h*n klarer – hvorfor skal ikke jeg?»

2023: For alt vi har, og alt vi er. Vi har et land (og verdier) verdt å forsvare og det er jeg hundre prosent villig til å gjøre. Punktum.

Hvis du måtte gått uten enten trusa eller sokker resten av livet, hva kunne du gått uten?
2011: Sokker. Jeg hater å fryse på tissen.

2023: Samme her

Hvis alle mennesker i verden forsvant utenom deg, men du kunne velge én person til å være igjen sammen med deg, hvem ville du valgt og hvorfor?
2011: Jeg klarer ikke velge!! Jeg hadde vel sittet igjen med katten min som hopper opp på fanget mitt bare for å fise, for så å hoppe ned igjen. Selskapskatten……

2023: Åh, katten 🖤 Den er for tiden død, og det er fortsatt umulig å velge, jeg har for mange bautaer i livet.

Hva er det BÆSTE du vet om? Du kan si 5 ting/hendelser/mennesker/whatever
2011: Ordspill, jentene, militæret, skrive, ***. (Herregud, jeg er så innmari hemmelighetsfull!)

2023: Ordspill, han som får meg til å le, venninner, reise, skrive

Hva er det du irriterer deg mest over? Altså noe som gjør deg varm i hodet og svett i hendene. Noe skikkelig irriterende.
2011: Jeg går av hengslene når folk sier «hade» uten å gå, river etiketter av flasker som ikke er tomme eller pusser tennene i lunkent vann. Jeg blir ganske utilpass når folk begynner å kaste hele bæreposer eller bruker blunkesmilyer også 😉 😉 😉 Det finnes ikke noe mer irriterende, den er så forbanna nedlatende. Den har en egen «Hei, jeg er mye bedre enn deg»-attityde som jeg kunne rettet AG’en mot.

2023: Feil bruk av «i forhold til», jeg takler fremdeles folk som sier «ha det» uten å gå svært dårlig, og de som kaster bæreposer eller river av etiketter. Og blunkesmiley, for så vidt. Og lyden av negler mot negler, ÆSJ.

Hvilken gren innen ridning synes du er mest gøy?
2011: Dressur med Diiwa, det var liksom en eventyrlig gren i seg selv å ri henne. Sprangridning og tur var gøy det også, men jeg har alltid vært mest på dressur.

2023: Herregud, jeg savner å være hestejente!

Hva er det beste du får til frokost dagen-derpå?
2011: FRUKT! Frukt og salat. Appelsin er det beste. Jeg blir så kvalm av at folk skal ha kebab og junkfood, frukt er det eneste som fungerer på meg. Frukt, salat og brødskiver med leverpostei. MMMm 🙂

2023: Samme! Men jeg kan legge til avokado, saftis og fetaost, og utover dagen; cheeseburgermeny fra Burger King (med stor Cola Zero og en ekstra cheeseburger ved siden av).

Hva ville du laget/servert hvis du var med på 4-stjerners middag, og hvem ville du helst servert det til?
2011: Dr Phil, Cecilie Skog og Jahn Teigen, og de måtte hatt med seg matpakker for jeg kan ikke lage mat.

2023: Dr Phil, Fredrik Solvang, Jahn Teigen blir litt vanskelig så kanskje.. Anders Tvegård og Sadio Manè. De skulle fått den sjukt gode pastaretten jeg fant på instagrammen til fattigstudent, og som jeg faktisk klarer å lage, den med tagliatelle, baconterninger og fetaost. Mmm.

2 kommentarer

  1. Fremdeles gøy!

    1. Yay!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *