Coleus

En engel kom innom med alle disse her om dagen. SE SÅ FINE, jeg elsker dem!

Jeg er helårsglad i å stelle med de grønne (og nå også rosa) vennene mine, men om våren tar det helt av, både for dem og for meg. Jammen, det er så gøy å se hvordan det spirer og gror, at de overlever de svakt mintgrønne fingrene mine, at de trives, at jeg får det til. Da jeg fikk adoptere denne nydelige flokken ble jeg enda mer gira, jeg har til og med betalt over trehundre kroner for en plante-app som skal bidra til at gartnerrøttene mine kommer til overflaten. Sånn på ekte, jeg slekter faktisk på en gartner, en tipp-tipp-oldefar eller noe sånt, man skulle ikke tro det med alle de stakkars kaktus-livene jeg har på samvittigheten, måtte de (fremdeles) hvile i fred.

Appen heter «Planta«, og tipset kom med hun samme som ga meg coleusene. Den finnes i gratisversjon òg, men jeg har lyst til å lære mer om nøyaktig de slagene jeg har stående rundt omkring så jeg slo på stortromma og bladde opp.

Du kan scanne plantene med mobilkameraet, appen analyserer og finner ut nøyaktig hva slags plante det er, og så får du en fiks ferdig stelleplan for hver enkelt, med vanning og trimming og gjødsling – alt tilpasset etter hvilket lysforhold den står i, hva slags potte den har, om du som eier har litt peiling eller er helt grønn på plantestell, osv osv.

Jeg har jo klart å holde liv i en grei gjeng helt på egen hånd frem til nå, men det skader ikke å bli bedre kjent med hva slags behov de har og hvordan de kan få det enda bedre. Jeg storkoser meg med det her.

Hvilken farge har du på fingrene? Lilla, litt grønne, veldig grønne? 

6 kommentarer

 1. Ååå, du er jo søt da ❤️

  1. supermarie

   <3 SÅ MYE GLEDE HAR DU LAGA! Hehe

 2. Litt grønne tror jeg? Så fine da 🙂

  1. supermarie

   Ikke sant? <3

 3. Mine fingre er litt grønne, men jeg er for lat til å spesialisere plantestellet til den enkelte planten. Derfor sørger jeg for å omgi meg med planter som stort sett liker samme type stell 😉
  Jeg har fått en avlegger av en praktspragle på jobb, den er ikke på noen måte lik noen av mine andre planter, og derfor sliter jeg big time med å holde den i live. De siste 3 ukene har det sett ut som om den er i ferd med å avgå ved døden, så om den overlever sommeren er veldig uvisst. Men den er vakker, da, så lenge den trives, akkurat som dine er 🙂

  1. supermarie

   Det er ikke så dumt! De fleste mine får også samme stell, bare et par som krever litt mer enn resten, hehe. Håper praktspraglen overlever!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *