Så til de grader

Jeg har fått ny grad siden sist! Nesten nøyaktig på tiårsdagen (hæ) for da jeg fikk min første: i april 2012 ble jeg sersjant etter å ha vært gjennom et grunnkurs i lederskap på Heistadmoen. Jeg har med andre ord vært i Heimevernet i ti år nå, og har bare tolv igjen til verneplikten min er over, the end. Snart halvveis! HVOR SPRØTT ER IKKE DET?? Vi begynner å bli gamle, dere.

Uansett, jeg er ikke lenger fenrik men vingsersjant! Forsvaret fikk nytt gradssystem for noen år noen, men alle som har vært innom vet at TTT* (*ting tar tid) blant de grønne, så det var ikke min tur før nå. Rollen min er den samme, presseoffiser, men jeg har gått over til en spesialistgrad i stedet for å være fenrik, som nå er en grad for de som har gått krigsskolen, blant annet. De som er spesielt interesserte kan lese mer om systemet på forsvaret.no.

Jeg har skjønt at en del er, eller hvert fall har vært misfornøyd med den nye ordningen, men for min del er den helt krem. Jeg har null militær utdannelse (utenom det grunnleggende via rekrutten og den ene uken med lederkurs), og føler meg mer hjemme som spesialist enn som offiser (som fenriker jo er). Altså, vingsersjant? Jeg syns det høres kult ut, jeg, hehe.

Åh, nå fant jeg igjen innlegget jeg skrev den dagen jeg ble fenrik – for en dag det var. Hvis du vil mimre du også finner du innlegget her.

4 kommentarer

 1. Bra at du legger ut et og annet grønt innlegg.

  Et godt sersjantkorps er ryggraden i den daglige driften av forsvaret. Velkommen tilbake til sersjantenes rekker, og gratulerer med flatt tak på vinklene. Husk at det er kun erfaring som gir flatt tak, siden dette er en ren erfaringsgrad, og kun gis til sersjanter med minst 5 år bak seg.

  Hilsen
  Sersjant 1. klasse, HV16

  1. supermarie

   Takk, medsersjant! Det er en stas grad å få bære 🙂

 2. Arild-A

  Men hvis du tok befalsutdanningen i Hv trodde jeg du fikk hær-graden; Sersjant 1.klasse, og ikke luft-graden; Vingsersjant? Isåfall skulle du også hatt blå bakgrunn på distinksjonen. Bare for å være vanskelig…
  Syns nå førsteklasses sersjant høres fint ut og jeg 😎

  Stabssersjant, HV01

  1. supermarie

   Hmm, det er vel fordi jeg har bakgrunn fra luft + at jeg bare har én ukes kurs i HV, ingen «fullverdig» befalsutdanning? Tror jeg, da. Hehe. Ingen dum tittel å være førsteklasses sersjant heller, nei!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *