Liverpool

Uken etter påske var jeg på min første utenlandstur siden 2019. Man skulle egentlig tro jeg var på min første utenlandstur noensinne. Jeg slepte haka mi rundt i Liverpools gater – helt i ekstase over absolutt alt rundt meg; et annet språk enn norsk, en valuta som ikke var i kroner, bygningene, luktene. «Herregud, så fint det er her!!«, utbrøt jeg med det samme vi kom ut fra togstasjonen og han som får meg til å le så rundt seg på alle stillasene, renoveringsprosjektene og presenningdekte bygningene og bare «øh.., joda?«. Haha!

Men på ekte; Liverpool var en så mye finere by enn jeg hadde forestilt meg! Jeg forventet en nitrist, grå plass med kjipe fasader og lite å se. Så var den bare alt annet enn dèt. Dessuten hadde vi sol alle dagene!

Beatles <3

Royal Albert Dock – dit må du dra hvis du noen gang er i Liverpool! Deilig, solfylt plass med masse steder å ta seg en øl eller en matbit.

Vi var der hovedsakelig for å se Liverpool slå Everton 2-0, min aller første kampopplevelse! Jeg har aldri vært nevneverdig interessert i fotball (bortsett fra da jeg var liten og storebror heiet på Liverpool og jeg begynte å holde med Manchester United bare for å lage kvalm), men da jeg traff han som får meg til å le følte jeg jeg måtte vise litt interesse, mest for å imponere, men så bikket det på et eller annet tidspunkt over i at jeg syns det var spennende å følge med på på ekte.

Så etter å ha sett det meste av Liverpool på skjermen siden 2018 var det veldig gøy å se de i levende live på hjemmebane!

For ikke å snakke om alt som skjer rundt en kamp; engelske gater fulle av nordmenn, før-kampen-pils på Taggy’s og live-konsert med supportersanger. Jeg stod der på bordet og følte det var festival og 17. mai på en og samme tid, så å si alle rundt oss var norske.

Av andre ting besøkte vi Beatles-museet, og det var sikkert fint, det, for de som liker sånt. Jeg har aldri vært et museumsmenneske, og uansett hvor mange sjanser jeg gir det ender det alltid opp med at jeg subber rundt der og ser på ting med et halvt øye, later som om jeg leser og gir egentlig totalt faen. Ikke at historie ikke interesserer meg, altså, men når den pakkes inn i et museum faller jeg helt av. Gi meg heller en historiebok eller sett på en dokumentar.

Det var også overraskende gode shoppingsmuligheter der, selv om jeg ikke benyttet meg av dem (annet enn å kjøpe drakt). Og utelivet var gøy! Vi bodde på Radisson Blu, et ganske ålreit hotell hvis du klarer å ikke irritere deg over den eksepsjonelt treige heisen.

Alt i alt en nydelig langhelg i en nydelig by med et nydelig vær! Noen dager i Liverpool kan definitivt anbefales, hvis du er litt mett på London.

4 kommentarer

 1. Åååå, dette er så stas. Tenk at etter at jeg har følgt deg i så mange år har vi endelig fått en felles interesse -jada, jeg vet vi har planter og bøker åsånn også altså, men det er virkelig nå jeg kjenner vi er der du vet 😂
  Gleder meg til vi skal se kamp sammen jeg ❤️ YNWA

  1. supermarie

   Haha, IKKE SANT?? Det hadde vært så gøy med kamp – (HERREGUD NÅ SCORA MANÉ!!!) gleder meg jeg også!

 2. Kristin

  Helt enig i det med museer – i alle fall sånne som stort sett består av plansjer og bilder. Men sånne med ordentlig ting (for eksempel Lokalhistorisk i Horten) det kan være ganske så gøy! Og når det er om The Beatles, da MÅ man jo poppe innom!

  1. supermarie

   Det er nettopp de, det var forsåvidt ting på Beatles-museet også, men jeg ække SÅ interessert i en eller annen mikrofon vedkommende har sunget inn i. På en måte. Hehe. Men lokalhistorisk i Horten, det skal jeg sjekke ut!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *