Alt pandemien har gitt meg

I morgen klokken fire, dere. I morgen klokken fire. 561 dager, og her er noe av det de har gitt meg:

 • en samboer, for helt ærlig; vi hadde aldri flyttet sammen så fort hvis ikke coviden hadde dyttet oss
 • en ny adresse, på feil side av fjorden
 • en ny arbeidshverdag som passer meg så mye bedre
 • lærdom. Jeg har lært at jeg jobber mer effektivt alene enn i et åpent kontorlandskap. Jeg har lært at det å gå tur sammen kan like gjerne skje via telefon. Jeg har lært at venninner kan facetimes og at vinkvelder kan være digitale. Jeg har lært om krisekommunikasjon i den virkelige verden, ikke bare i en fiktiv krig på en militærøvelse. Jeg har lært at til og med jeg trenger et sosialt liv, når jeg har vært for lenge uten
 • fire nye hobbyer; puslespill, grønnsaksdyrking, maling og sying av putetrekk
 • perspektiv. Ikke at jeg har vært så utakknemlig tidligere, for jeg vet som regel å sette pris på de små tingene, men nå setter jeg enda mer pris på den friheten vi vanligvis har og tidvis tar som en selvfølge
 • alenetid, så veldig mye alenetid og tusen takk for det
 • nye venninner (paradoksalt nok, si)
 • naturopplevelser
 • båt
 • en ny alder, tenk at jeg var i 20-åra da det hele begynte

Det eneste jeg kommer til å savne er meteren mellom meg og fremmede mennesker. Og aksepten for å si nei til å være sosial. Den siste skal jeg prøve å ta meg med videre. Det er på en måte litt trist hvis det må en nedstenging av hele samfunnet til før jeg klarer å si nei.

Hva har pandemien gitt deg?

1 kommentar

 1. Elisabeth

  Pandemien har egentlig ikke gitt meg så mye av det positive slaget, for jeg jobber i barnehage, så den gav meg logitikkutfordringer, stress og ei uke i karantene. Har fått et barn til i løpet av pandemien, men det var i grunn planen at det skulle skje ca. da det skjedde også før pandemien kom. Men det er sikker noe positivt jeg ikke kommer på som pandemien har gitt meg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *