Boktips: Pappas hemmelighet

Denne boken kom jeg tilfeldigvis over via Instagram. Jeg ble nysgjerrig, søkte den opp og ble overbevist om at dette var noe jeg måtte lese. Boken er skrevet av Vilde Bratland Hansen, som forteller om nettopp farens hemmelighet.

40 år etter at han ble misbrukt som barn forteller han familien sin om de seksuelle overgrepene. Det gjør at datteren, Vilde, ser på barndommen sin og forholdet til faren med nye øyne. Hun forstår mer av uroen som preget stemningen i hjemmet, og hvorfor overdreven trening og anoreksi ble en strategi for å takle livet for dem begge.

Vilde fletter sammen sin egen og farens historie, og vever inn kunnskap om temaet overgrep. Boken er godt skrevet, sterk og personlig og beskriver hvordan overgrep kan påvirke en hel familie – ikke bare offeret. Den gjorde rett og slett inntrykk, og er et viktig bidrag til åpenheten om særlig menn som blir misbrukt.

Det er kanskje ikke en lettlest sommerbok, men den bør leses. Av mange.

Trenger du flere boktips? Jeg har samlet alle her. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *