Hjem til moderskipet

Hællæ! Jeg er hjemmehjemme, i Fredrikstad, kom hit på tirsdag. Dagene går i julefilmer, bøker, litt vin, litt frisk luft. Det er så juleferie.

Jeg blir skjemt bort av mamma som den drittungen jeg innerst inne er, og dekker over snevet av dårlige samvittighet med troen på at hun innerst inne koser seg med det. Jeg tror hun gjør det. Jeg koser meg hvert fall veldig med det.

I dag (eller i går, da – lille julaften) har vi vært gjennom tradisjonene våre; samlet flokken ved pappas grav, levert de siste julegavene, spist julegrøt (jeg fikk mandelen! Det skjer ca hvert syvende år) og sett på Kvelden før kvelden på NRK.

Jeg rakk til og med en tur innom radioen; de hadde plukket opp minnekrukketradisjonen vår på Instagrammen min (@supermarie) og ville snakke litt om den i ettermiddagssendingen. Nervene mine tåler direktesendt radio svært dårlig, men jeg tror det gikk fint! Jeg orker ikke høre selv, men hvis du vil kan du søke opp ‘eftan’ i NRK Radio-appen, 23. desember. Navnet mitt står i innholdsfortegnelsen, så du kan hoppe rett inn i klippet.

Ellers kan jeg anbefale den siste boka jeg leste ut; Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg. Så nydelig, og morsom! Nå mangler jeg bare én for å nå målet mitt om tjue bøker, og jeg tror jeg skal klare det. Jeg har regnet ut at jeg må lese ca tjue sider hver dag frem til nyttårsaften. Det burde gå. Selv om det kan bli litt vanskelig når han som får meg til å le endelig kommer hjem fra jobb igjen, og jeg sikkert ler mer enn jeg klarer å lese. Men jeg tror det skal gå.

Hvis jeg ikke blogger i morgen (eller etterpå, da, det er langt på natt): GOD JUL! Eller bare JUL, som jeg pleide å si til pappa – det var liksom litt begrenset hvor god den kunne bli, der han lå og var syk.

Ikke glem at dagen innerst inne bare er en torsdag, og at this too shall pass ❤️ Ta vare!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *