Hyttetur

Jeg tror dette var det lille jeg fikk av hvit jul i år, hytteturen forrige helg. Jeg ble oppriktig glad av å se snø igjen, det føles ut som en evighet siden sist. Og det var så deilig å stå på ski! Jeg tror det er en grunn til at ordet rimer på ‘terapi’.

Hytta vi lånte var av det primitive slaget; uten strøm, uten vann, med flammer som eneste kilde til lys og varme. Så koselig! Vi spilte brettspill, drakk rødvin og kakao med Mintu oppi. Hvis dere (som er over 20 år) ikke har prøvd den kombinasjonen enda må dere føre det opp på to do-lista deres. Det smaker som After Eight-sjokoladen, SÅ godt! Vi ble også sittende og drømme om å dra på språkreise når verden er frisk igjen. Jeg har så lyst til å lære meg spansk, og er i gang med Duolingo-appen – men det er grenser for hvor flytende det blir når jeg bare lærer meg ett ord her og ett ord der. Da jeg besøkte venninna mi med en spansktalende mann her om dagen var alt jeg klarte å si «mi maleta», «leche» og «por favor», liksom. Enda jeg verken skulle ha bagasjen min, melk eller hadde en grunn til å si «vær så snill».

Har noen av dere vært på språkreise før? Få høre!

8 kommentarer

 1. Camilla

  Har ikke vært på språkreise(enda), men vil gjerne lære mer spansk jeg og. Snakket ok+ turistspansk da jeg var ferdig på vgs, og kjøpte læreboka(Mundos nuevos) til vgs for noen år siden for å opprettholde det jeg husker derfra. Kan anbefales, den er jo veldig pedagogisk, og man får litt mer og lengre setninger enn duolingo sine. Hvor vil dere på språkreise for å lære spansk? Spania eller mellom/sør-amerika?

  1. supermarie

   Åå, takk for tips! Jeg trenger all pedagogikk jeg kan få, haha. Vi tenker mellom-Amerika!

   1. Camilla

    Her er den mye billigere enn i bokhandelen hvertfall: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=156837548
    Ååå, spennende! Får håpe korona gir seg snart så det blir mulig!

 2. yo aprendo español en duolingo también! Mi novio aprende español en duolingo también, y soñamos con viajar a sudamérica!

  Haha, jeg lærer også spansk på duolingo og måtte bare bruke google translate på den siste helsetningen der. Det er sikkert ikke perfekt, men absolutt forståelig. Moralen er: keep going, så lærer du mer etterhvert! Vi har også begynt å se spanske tv-serier og høre spansk julemusikk (for barn, med animasjoner på youtube). Kan anbefale «Juledagene» på Netflix 😀

  1. supermarie

   Hahaha, love it! Skjønte ikke så mye, men en vakker dag skal jeg komme tilbake til kommentaren din og forstå alt sammen 8)) Takk for tips!

 3. delsetningen*

 4. Den hytta, for en drøm! Jeg og fire studievenninner feiret fullført andre året på sykepleien ved å reise til nettopp en slik hytte. Det var på sommeren, vel og merke, men det er noe helt eget å måtte hente vann i bekken, koke det, lage mat på peisen og bade i en iskald kulp <3 Det er nå 11 år siden, men fine minner har en tendens til å brenne seg godt fast.

  1. supermarie

   Åh så koselig <3 De hyttene er virkelig de mest sjarmerende!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *