Hei desember

I dag tok jeg faktisk et bilde med et kamera, for første gang på evigheter. Av meg selv. I uniform. Heimevernet arrangerer «uniform på jobben»-dagen for første gang! Det vil si at soldater oppfordres til å bære militær uniform i sivil jobb, for å vise omverdenen hvem vi er – alle vi som utgjør den nasjonale beredskapen som rykker ut ved krise og krig.

Så her sitter jeg, da. Uniformert for meg selv på hjemmekontoret. Jeg har heldigvis hatt et par Teams-møter, så det grønne fikk glitre for hvert fall noen få.

Det har rukket å bli desember, og dette er min første noensinne uten en pakkekalender. Det var ganske brutalt å våkne opp på tirsdag, uten å ha en eneste grunn til å stå opp hengende på veggen. Men jeg har overlevd de fire første, og skal vel klare de tjue neste òg. Jeg har tross alt bikka tredve, og fant i sommer ut at det var på tide å pensjonere mamma som kalendernisse. Angret litt (vilt mye) når desember først kom, men jeg trøster meg med det nye ritualet vi har laget her hjemme; hver morgen tar vi en felles kaffe i stua, tenner kalenderlyset (det hvor du brenner ett tall av gangen, vet du) og skraper Flax-kalenderne våre sammen. Jeg kjøpte en til oss hver, og så kom mamma med en til oss begge (tar det som et tegn på at hun føler litt på dette med at pakkekalenderens tidsalder er over, hun også). Det er et ganske hyggelig alternativ, det er jo det.

I helga tar vi med oss dette desembermorgenritualet til fjells; vi har fått låne en hytte på Hovden! Uten strøm, uten vann – forhåpentligvis med snø. Det blir godt med et lite miljøskifte, jeg føler jeg har vært på innsiden av denne leiligheta konstant siden mars. Det har jeg forsåvidt også, med bare noen få avbrekk.

Håper dere får en fin helg!

3 kommentarer

  1. Ønsker deg også en fin helg 🙂

    1. Takk! <3

  2. Åå ha en flott helg! Jeg får også flax-kalender istedenfor pakkekalender nå som jeg er «voksen». Men lagde en liten kalender til en venninne av meg, og det er hyggelig å lage noe til noen istedet<3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *