Det er så høst

Jeg liker egentlig høsten; den friske, kjølige luften, fargene, innetiden. Men i år er forholdet vårt litt ambivalent, kjenner jeg. Jeg liker høsten når jeg kan gjøre hva jeg vil; finne på hyggelige ting med venninner, reise, dra ut og ta en øl. I år kan jeg ikke det, og jeg kjeder meg snart ihjel? Jeg var en rask tur innom Hageland etter jobb her om dagen, for å finne en plante jeg kan pynte inngangspartiet mitt med før visning, og fant et merkelig behov for å bli stående litt lenge hos kassadama bare for å prate. JEG! Som hater smalltalk, elsker mitt eget selskap og unngår fremmede så langt det lar seg gjøre.

Det er fortsatt pandemi, og den har egentlig vært ganske fin for min del, helt til nå. Nå kjenner jeg på det. Jeg er selvfølgelig glad for at han som får meg til å le (note to self: jeg må finne et kortere kallenavn til han) ikke lenger er permittert, men åh så kjedelig det er her hjemme (ja, for jeg bor i HORTEN nå, herregud) når han er på jobb. Jeg sitter en hel dag foran en PC-skjerm, og når arbeidsdagen er over lager jeg meg en halvhjerta middag (jeg har mista matlagingsmotivasjonen igjen) og flytter meg til sofaen og en annen skjerm. Jeg har slukt You me her på Netflix. Sett ferdig The Queen’s Gambit (sjukt bra!). Er i ferd med å runde Første date på Dplay. Jeg har begynt med Sudoku igjen, til og med begynt å legge kabal, med ekte kortstokk, arven etter bestefar – som legger kabaler hele tiden.

Jeg rydder, snakker med meg selv, stirrer i veggen.

Går på veggen.

Og så går jeg ut. For å få frisk luft og bevegelse har jeg begynt å gå til butikken, i stedet for å kjøre bil. Jeg tar gladelig telefonen når noen ringer, men er dårlig på å ringe selv. Scroller, men det kjeder meg. Internett er så kjedelig i en tid hvor jeg trenger at det er morsomt! Heldigvis kommer han hjem igjen i dag, nå har jeg vært en hel uke uten å være sosial. Jeg skulle fått besøk på tirsdag, men hun havnet i karantene. Og i går, men det ble ikke noe av det heller.

Apropos – jeg har tatt min første koronatest selv. Ikke fordi jeg hadde symptomer eller har vært i kontakt med noen med covid, men jeg fikk mail fra et arrangement jeg var på for to uker siden – om at noen der hadde fått påvist smitte, så jeg tenkte det var greit å sjekke. Den var negativ! Men [sett inn banneord her], så vondt?! Jeg fikk akutt hodepine da pinnen traff hjernen min (det kjentes faktisk sånn ut), og tårene rant ukontrollert på den siden testen ble tatt, haha. Heldigvis fort gjort.

Nå skal jeg vaske ferdig slottet før jeg drar for å hente mannen! Han kommer hjem, på søndag er det visning (!!) og det er egentlig så mye å glede seg til at dere kan se bortifra den klagingen over her. Livet er fint, selv om jeg kjeder meg. Og så tenker jeg ekstra på alle dem som ikke har noen å være sosiale med, som føler seg ensomme og alene. Ikke glem å send hverandre oppmuntringer gjennom høsten – vi trenger det <3

Hvordan går det med DEG? Har du tatt testen, kjeder du deg, hva skjer i livet? Fortell!

6 kommentarer

 1. Camilla

  Følern! Selv bor jeg i kollektiv, men begynner også å kjenne på rastløsheten. Har egentlig gått greit frem til nå, men da treningssenteret også stengte ble det plutselig enda en grunn mindre til å gå ut av huset. Og med digitale forelesninger i hele høst har det vært begrensa hvor mye jeg har vært uten for hjemmets fire vegger. Men men, bor heldigvis med folk som liker å se film, prate, gå tur osv så det går jo bra sånn sett.

  Og den testen, tårene rant ukontrollert her og! Var forkjøla i tillegg så snufset meg gjennom den mens tårene rant:P

 2. Stor internettklem fra meg til deg <3
  Med meg går det litt opp og ned, føler mye forskjellig om dagen med denne pandemi. Har liksom ikke tid til å kjede meg særlig fremover da jeg jobber i butikk og det nærmer seg jul, haha.

 3. Jeg har gått coronavennlig tur med venninne i dag, så koselig! I morgen skal jeg på massasje, og søndag blir det The Crown dagen lang. Har uleste bøker på lur jeg gleder meg til å ta fatt på.

 4. En fin tid til å få seg en hund når typen er borte i lengre perioder og man er mye hjemme. Man kommer seg ut og har selskap både ute og hjemme. Virker som dere trivdes med en firbeint tidligere i år.

  1. supermarie

   Ja, det er sant! Det hadde vært veldig hyggelig, men i normale tider reiser vi ganske mye begge to så det passer ikke helt inn med livsstilen enda 🙁

 5. Solfrid

  Å, klem! Sånn koronavenleg internettype <3
  Det er jo tross alt fint å kjenne på dette no når ein MÅ, i staden for elles utan å ville det sjølv. Ikkje at ein ikkje skal kunne føle på det, men u know. Du skreiv det jo eigentleg sjølv *flaut smilefjes*
  Tenk at du har flytta inn med Han som får deg til å le, det er kos ass!

  Eg er eigentleg mest stressa. Flyttinga tar aldri slutt, sidan huset me flytter inn i er så lite og straumen går heile tida fordi kursen er for låg (lågare enn me er vant til) og kjøkkenet er håplaust, men me finn vel ei løysing på det. Dagane går fort sjølv om ting er stengt eller stenger, og snart er det jul. Eg gler meg til å pynte til jul og få opp julelys (får håpe straumen toler det!), men eg vil vente til desember til tross for 2020.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *