Fire år i Moss

Hey! I dag tok jeg første skritt mot den o’ store flyttingen og ringte en megler. Jeg skal selge det lille redet mitt i Moss!

Helt siden vi begynte å snakke seriøst om å flytte sammen har det føltes riktig; det er (snart) ingenting som holder meg igjen på den riktige siden av fjorden. De to venninnene jeg har der skal flytte selv, og uten dem hadde jeg kjedet meg ihjel. Kanskje til og med blitt ensom. Veien til jobb i Oslo og familie i Fredrikstad blir en ferjetur lenger, men det gjør ingenting. Jeg har en fleksibel arbeidshverdag og enn så lenge er det uansett hjemmekontor. Den lille ekspedisjonen på bøljan blå er dessuten ganske koselig.

Men nå når jeg har stukket en finger i vannet og begynt å lage ringer som til slutt skal dø ut og ta tiden min som Mossing med seg, er det likevel rart. Til nå har det bare vært snakk; jeg skal flytte, men vi setter ingen dato, null stress. En fot på hver side av fjorden. Det har vært en slags trygghet i det òg, å ha mitt eget sted, sånn i tilfelle. Nå har jeg så smått begynt å sparke fra, og skal med tiden lande med begge føttene på den andre siden. –Vi sees på tirsdag, sa megleren og plutselig ble alt så virkelig. Jeg skal faktisk flytte.

Det verste blir å flytte fra det nyoppussa badet som storebroren min smykket leiligheten med. Det er et kunstverk jeg aller helst skulle hatt med meg, men det blir på en måte litt vrient. Det blir trist å dra fra pensjonistene, som har gjort Moss til det hjemmet jeg har følt at det har vært. Byen i seg selv er mer sprudlende og livlig enn den jeg nå flytter til, hvert fall er inntrykket mitt sånn (plis, overrask meg positivt, Horten). Moss har vært et nydelig lite kapittel for seg selv, og det river litt i hjerterota at jeg nå skal sette punktum.

Samtidig skal det bli så godt å endelig lande ett sted. Slippe å reise frem og tilbake, slippe å bo litt overalt og ingen steder. Og at det stedet jeg lander skulle bli på feil side i et slott sammen med han som får meg til å le? Det er ikke den verste måten å starte et helt nytt kapittel på heller.

Gleder meg til tirsdag!

6 kommentarer

 1. Camilla

  Åå, spennende! Husker fortsatt da du skrev at du nettopp hadde kjøpt leilighet og støvsugd alle kontoene dine og måtte ringe overalt for å sjekke at du hadde jobb og kunne få lån osv. Men blir jo veldig fint med et nytt kapittel også<3

  1. supermarie

   Haha, JA! Det var så sprøtt <3 Ja, alt til sin tid!

 2. Solfrid

  Er det fire år?! Haha, føler eg har budd lenger heime enn det, men føles ikkje så lenge du har budd der (var det i det heile forståeleg?) Og pennen din <3 Kanskje storebror vil lage eit kunstverk i Horten óg? For det var skikkeleg fint! Høyres uansett ikkje ut som den verste starten på eit nytt kapittel nei <3

  1. supermarie

   Jeg veit, det er galskap, haha! (det var faktisk forståelig :D) TAKK <3 Ja, når jeg blir millionær skal bror få bryne seg i Horten også, badet her er mye større enn mitt – så det må nesten vente til vi blir rike, haha.

 3. Jeg føler at du nettopp kjøpte din første leilighet, jo,
  Ønsker deg alt det beste i dette nye kapittelet. Det høres så fint ut <3

  1. supermarie

   Haha, ja, samme her. TAKK fine <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *