En tirsdag i Horten

God kveld! Hvor 2011 føles ikke dette, et par kjappe webcam-bilder og noen ord fra en hverdag som ikke vil gi deg noe som helst. Nostalgi!

Det er tirsdag, og jeg er på min fjerde ukesmeny fra kokeboka til Fattigstudent. Den har revolusjonert kostholdet mitt, null tull. Jeg spiser fisk (det ligner ikke meg), lager potetmos og stroganoff fra bunnen av, handler grønnsaker og råvarer som om Toro aldri har eksistert i verden. Og det blir så himla godt, og tar så kort tid, alt sammen!

Et av de største problemene jeg har når jeg skal lage middag er at jeg alltid er utsultet og matsur når jeg setter i gang, noe som gjør at jeg alltid går i Toro- eller Grandiosa-fella. Må ha noe kjapt, driter i næringsinnholdet, ikke snakk til meg. Så sur.

Nå har jeg lært at god og sunn mat kan være like fort gjort, og at jeg faktisk kan hvis jeg vil. Og jo mer jeg får til, jo mer vil jeg, nå er det på nippet til å bli gøy å være kokk – selv om det bare er til meg selv. Hvem hadde trodd? Jeg har fått så mye selvtillit i løpet av de åtte siste middagene jeg har laget, at jeg vurderer å fortsette den lille restauranten min når han kommer hjem igjen òg. Tenk at jeg skulle bli den som lager maten i et forhold. Jeg som måtte google «hvordan koke egg» i sikkert tre år før det festet seg, og som ga opp poteter da jeg flyttet hjemmefra fordi jeg ikke klarte å koke dem heller.

Nok om det. Hva har jeg gjort i det siste, egentlig? Sånn utenfor kjøkkenet? I helga hadde jeg vinkveld over FaceTime, og i går fikk jeg besøk fra den andre siden av fjorden. Så hyggelig! Ellers har jeg malt ferdig gangen (bilder kommer), sydd mitt første putetrekk (med litt hjelp fra en proff, altså moren hans) og tatt opp den aggressive broderinga igjen. Jeg elsker at høsten er tilbake, selv om den i år blir ekstra lang uten mulighet til å spole fra en øde øy i Karibien. Jeg skal spole i bøker, broderi, oppussing og rødvin i stedet. Og det som måtte dukke opp av små eventyr her hjemme.

Hvordan går det med dere? Har dere noen planer for høsten? Få lese! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *