Nordlysbyen

Nordkapp ✔️

Hammerfest ✔️

Alta ?

Vårt siste stopp på rundreisen her oppe. Det er så mye mer jeg gjerne skulle sett, men vi valgte en rolig tur uten for mye kjøring, maks tre timer per etappe, så da blir det med dette denne gangen. Resten får vente til neste gang, jeg er fast bestemt på at jeg skal til disse breddegradene igjen – gjerne når temperaturen ute er på minus. Nordlys, hundeslede og alt jeg forelsket meg i på Svalbard.

Men nå; Alta! En totimers kjøretur fra Hammerfest. Det er så deilige veier her oppe, med vakkert landskap, lite trafikk og masse reinsdyr. Jeg er den type søring som hiver meg panisk etter kameraet hver eneste gang et dyr dukker opp i horisonten, synes de er SÅ fine. Gotta catch ’em all osv. Og så er det ingen bompenger her! Han vi leide bilen av bare lo da vi spurte om hvordan vi løste dette med bompenger, haha.

Vi leide forresten bil gjennom nabobil.no – kjøretøyenes svar på Airbnb. Veldig enkelt og greit og ofte billigere enn vanlig leiebil! Vi betalte nærmere 5000,- for leie av bil i åtte dager, Avis skulle til sammenligning ha 10 000,- for den samme perioden. Bare et tips.

Nå går det i fotball (Premiere Leauge er i gang igjen) og rødvin, før vi skal ut og teste ut byen i kveld. Skrives senere!

1 kommentar

  1. Annemarie

    Åh, Finnmark ser fantastisk ut! Bare vært innom på en snarvisitt, men har veldig lyst til å se mer av Finnmark!
    Tips hvis du vurderer å leie av Avis en annen gang; hvis du er OBOS-medlem får du rabatt

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *