Boktips: Kinderwhore

Reklame: sponset bok fra Aschehoug

Okei, den her? Må være en av de beste bøkene jeg har lest i år, om ikke den beste.

Dette står på baksiden:

Moren til Charlotte er alltid hjemme, likevel er hun aldri der. Hun bruker mesteparten av tiden til å sove, og sterke medisiner for å holde seg i søvn. Når moren ikke sover, gir hun Charlotte nye fedre. Én av dem viser henne et glimt av at noe annet og bedre er mulig. Men det varer altfor kort, så kommer det en ny far. Som tolvåring opplever Charlotte noe hun ikke har forutsetning for å ta innover seg. Etterhvert fatter hun nytten av morens pillebruk, glad for å oppdage at det finnes måter å skru av følelsene sine på. Snart lever Charlotte med stor avstand både til seg selv og til andre. Er det mulig å komme seg ut av en barndom med så destruktive mønstre?

Historien er så mørk, så brutal. Det handler om omsorgssvikt, rus og psykiatri, om mestringsstrategien til et ødelagt barn.

Boken er rett og slett vond å lese, men formulert så innmari godt. I Kinderwhore tvinger Maria Kjos Fonn deg til å føle den smerten Charlotte føler, og hun gjør det så sterkt. Dette er skriving på sitt beste og jeg ble oppriktig lei meg da boka tok slutt og leseropplevelsen var over. Men ekkoet av den kommer til å sitte i meg lenge.

Forfatteren kommer med en ny bok i høst, «Heroin chic», og jeg trenger vel ikke fortelle at jeg gleder meg.

5 kommentarer

 1. Camilla

  Takk for tips!

 2. Solfrid

  Takk!

  Bruker du Goodreads? Kunne tenkt meg å følgje deg der *nerdebriller*

  1. supermarie

   Ja! Tror du kan søke etter navnet mitt der (altså Marie Brudevold, haha) <3

 3. Denne gjorde vondt å lese, men åå så viktig! Jeg har selv samme historie som Charlotte, og dette ga bare ord på så mye.
  Går stadig å tenker på da barnevernet var hjemme hos de og de ikke kunne finne noe. «Lite visste de at det var ingenting de skulle finne». Sier så mye om min situasjon hjemme. Det var ingenting der… :/
  Gleder meg til Heroin Chic. .
  Liker bokanmeldelser!

  1. supermarie

   Åh du <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *