Reiselyst

Andøya 2012

Island er jo grønt, tenkte jeg for å rettferdiggjøre en ny reise for meg selv. Du blir testet for korona ved ankomst og vi skal jo følge alle regler, flink pike hver dag – hele ferien. Må få reise litt i år, vel? Skrape et nytt land på skrapekartet. Bare til Island? Ikke sant? Ja…?

Men så bare… Nei. Nope. Fornuften tok over for reiselysten. Dugnadsånden for reisefeberen. Det er ikke verdt det. Vi er i en føkkings pandemi, fortsatt. Du kan dra med deg smitte også fra grønne land, hvis du er uheldig nok til å komme borti én av de (maks) tjue tilfellene per hundretusen innbygger. Ni personer er allerede levende bevis på dét, sikkert flere og. Det føles ikke riktig å reise, ikke etter så mye så mange har måttet ofre her hjemme. Verden kan vente.

Så, i stedet har vi bestemt oss for at årets ferie går til… NORDKAPP! Det har stått på listen min i så mange år. Dessuten bor de jeg besøkte i Tyrkia der oppe, og det finnes ingen bedre måter å utforske nye steder på enn å gjøre det med noen som er derfra. Gleder meg til å se dem igjen! Og til å kunne stryke 71 grader nord av bucketlisten.

Har du vært på Nordkapp før? Kom gjerne med tips! 

7 kommentarer

 1. Elisabeth

  Aldri vært på Nordkapp, men har vært på Island, og det anbefales på det sterkeste. Jeg har i grunn lyst til å dra tilbake, og det er sjeldent. Jeg vil som regel videre til nye steder jeg aldri har vært 🙂

 2. Fuglesafari i Gjesvær (nabobyen til Honningsvåg). Episk.

 3. Island har såpass mye smitte at de egentlig er blitt røde nå uansett.. Men ellers anbefales det på det sterkeste når ting blir mer normalt! Men Nordkapp er også en spesiell og fin opplevelse, ta turen ut på Knivskjelodden hvis det er fint vær ☺️

 4. Nordkapp er et must. Overskyet og kraftig vind da vi var der,men likevel en fin opplevelse. Finnmark er nydelig!

 5. Solfrid

  Vil eigentleg berre seie at eg er glad du ikkje reiser, skjønar ikkje at folk gjer det. Dei som har familie skjønar eg litt, men ingen andre.
  Ikkje vore på Nordkapp, men det blir sikkert bra!

 6. Camilla

  Har aldri vært på Nordkapp, men har lyst til å dra dit! Var på Island for noen år siden, så anbefaler det når alt dette er over en gang! Godt valg av deg å ikke dra til utlandet:)

 7. Anbefaler biltur nordover og stoppe på mange av de fine destinasjonene på tur oppover.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *