Boktips: Krigslys

Reklame: sponset bok – Aschehoug

Jeg kaller visst alt for «boktips», selv om jeg ikke nødvendigvis tipser om boka fordi den er god. Kom jeg på nå. Så ta tittelen på disse boktipsene med en klype salt. Dette er hvert fall den siste jeg leste ut – og dere skal vite at DET? Tok tid.

Krigslys handler om etterkrigstiden i London i 1945 og utover. Vi følger et søskenpar, tenåringene Nathaniel og Rachel, som blir forlatt av foreldrene sine på mystisk vis. I stedet kommer en mystisk mann kalt «Møllen» og tar over rollen som foresatt, og huset fylles av hans spesielle omgangskrets – som alle er opptatt av å beskytte søsknene, uten at de forstår mot hva eller hvem.

Tolv år senere får vi bli med Nathaniel på hans reise tilbake i tid, når han prøver å forstå hva som egentlig skjedde da han var yngre.

Forfatteren, Michael Ondaatje, har også skrevet Den engelske pasient, som jeg husker mamma var begeistret for da jeg var yngre. Så på grunn av hennes begeistring (for filmen, riktignok) ble nok forventningene mine litt høye til Krigslys. Dermed ble det en ganske tung start når den ikke innfridde med det samme; det tok lang tid før jeg kom ordentlig i gang og inn i historien, jeg syns den hoppet litt for mye hit og dit og jeg slet ærlig talt litt med å holde tråden.

Det var ikke før jeg kom meg frem til Nathaniels undersøkelser – 12 år etter etterkrigstiden – at jeg begynte å like boka bedre, og da var det bare rundt 100 sider igjen. Da falt mye mer av historien på plass for meg, og det kom til og med noen overraskelser som gjorde boka litt lettere å like!

Oppsummert var boka litt verken eller for min del – jeg ga den en treer på goodreads, og dere må gjerne gi den en sjanse dere også.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *