Hurra, men

Det var den bursdagshelga! ? Jeg festet meg inn i tredveåra, jeg hater egentlig det verbet – «å feste» – det har jeg alltid gjort. Jeg har aldri vært en som «fester», jeg kan godt drikke øl, høre på høy musikk og danse litt med fine folk, men jeg FESTER ikke, ikke faen. Uansett; helga var full av festligheter! (Det var bedre)

På torsdag traff jeg kollegaene mine for første gang siden mars, til sommeravslutning skråstrek bursdagsmiddag for han som bikka femti i mai (og litt meg som skulle bikke tredve dagen etter). Vi spiste meksikansk på el camino ved Aker Brygge, SÅ godt! På fredag (bursdag!) fikk jeg både frokost på døra og bursdagssang over Teams fra avdelingen, herregud – jeg lo så jeg gråt. Det er jo klin umulig å synge samstemt og koordinert over video! Det er den verste og beste bursdagssangen jeg noengang har fått, haha!

På kvelden var det Vervenfest (uten -ival bak, siden selve festivalen måtte vike for pandemien) på feil side av fjorden, og jeg fikk et lite (litt mer samstemt) kor utover kvelden der også, i tillegg til grillings og hageleker. Vervenfestivalen varer i to dager, så på lørdag var det på’n igjen med samme gjengen. Etterfulgt av familiebursdag hos meg dagen derpå, med mammas fantastiske skinkehorn, kake og kaffe og en sang nummer tre ? Spør om jeg var sliten på søndag (og mandag), a. Men det ble en gøy start på et nytt tiår!

Gøy, men…

Unnskyld, pappa, jeg vet at du holdt ut, at du tok hensyn til bursdagen min før du døde, vi smilte hvert fall av det etterpå, vi som ble igjen – for det var liksom så typisk deg. Hensynsfull og tålmodig. Jeg vet at du holdt ut lenge nok til at 19. juni, dagen min, ikke skulle bli så fargelagt av døden. Men jeg kan bare ikke noe for det.

Du mangler på bursdagskortet, du mangler rundt bordet, du mangler. Og selv om jeg setter så utrolig stor pris på alle jeg fortsatt har, og alt jeg får, vil det alltid være et «HURRA, men….» i juni.

Et stort hurra, med et stille «men…» og i morgen er det to år siden navnet ditt ikke lenger kunne skrives på et bursdagskort. Jeg kunne sånn ønske at jeg kunne fått flere enn 28.

8 kommentarer

 1. ❤️❤️❤️

  1. supermarie

   <3

 2. ❤️

  1. supermarie

   <3

 3. Solfrid

  Stor klem <3

  Høyres ut som ein veldig fin feiring av 30 år! Til tross for men'et som er der. Bursdagssong over Teams høyres veldig morosamt ut! Nesten så eg kan ynskje meg at eg får det i november! Neida.

  1. supermarie

   Haha! Joda <3

 4. Camilla

  <33

  1. supermarie

   <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *