Nesten tredve

La meg presentere årets bursdagsgave fra han som får meg til å le; tjuefire timer på Farris Bad! Herregud, for en drømmehelg det var sist helg. Strålende sol, champagne da vi kom på rommet (jeg maste om det hver gang vi byttet hotell i karibien, nå oppfylte han endelig drømmen min), aromamassasje og timer i spaen. Jeg sover fremdeles som en stein, noe jeg ikke har gjort på månedsvis, og jeg er overbevist om at det var oppholdet vårt på Farris som reparerte søvnen min – sånn en gang for alle.

Jeg har aldri vært der i normale tider, så jeg vet ikke hvordan det vanligvis er, men hvis det er lov å si; jeg tror koronatiltakene gjorde oppholdet komplett for min del. Jeg som ikke er så glad i folk, mener jeg. Det var max. 50 mennesker i spaavdelingen av gangen (du må booke tid på forhånd og du må bo på hotellet for å få tilgang – vi fikk 2,5 timer å boltre oss på fredag kveld), og på badstueeventet vi meldte oss på var det max. 25 – vanligvis er det plass til 100. SÅ behagelig, så stille og avslappende! Og det badstueeventet var fantastisk. Skriver jeg nå. Spurte du meg mens jeg lå der, hadde jeg mest sannsynlig slått deg ned – jeg hatet den intense varmen.

Det var en gradvis oppvarmning til 80 grader, med nedkjøling mellom hver etappe. Først litt varme, så en kald dusj. Så litt sterkere varme, etterfulgt av et bad i sjøen. Den siste varmen? Jeg følte at kroppen min bokstavelig talt tok fyr da badstuemesteren løp rundt og viftet varmen på oss. Det var så uutholdelig vondt, så vondt at jeg til og med lagde lyder, men så uendelig deilig etterpå. Jeg har egentlig aldri likt badstuer, jeg sliter med å få puste der inne og slapper hvert fall ikke av – jeg blir mer anspent fordi den trykkende varmen stresser meg. Men etter å ha vært gjennom «hele ritualet» på det eventet, så har jeg ombestemt meg. Badstue er livet!

Sengene på hotellet må faktisk nevnes de også; det var med hånden på hjertet som å sove i en sky! Det er den beste dyna jeg har krøpet inn i noen gang. Jeg prøvde å finne ut hva slags merke det var, uten hell – men neste gang jeg skal kjøpe meg dyne, skal jeg også ha en sånn sky.

Vi reiste hjem igjen på lørdag, og tilbragte kvelden ute i Horten – med minigolf og en strengt regulert øl på Saxon, eller hva det heter. Det er rare tider å oppsøke byen på, men det var en nydelig kveld uansett. Vi avsluttet den i vinduskarmen hjemme mens vi så utover det som nærmet seg en soloppgang i fjorden. Verdens beste (før)bursdagshelg! Nå har jeg bare to dager igjen i tjueårene, tenk på det. Tenk litt ekstra på det, dere som har fulgt meg siden jeg var nitten år og dro i militæret. Vi har tilbragt hele ungdommen min sammen!

14 kommentarer

 1. Gratulerer med to dager før tredve!
  Har hengt med deg lenge, ass, og det er jeg skikkelig glad for <3

  1. supermarie

   Tusen takk, Maria! Så glad for å ha deg her også, setter sånn pris på at du tar deg tid til å skrive litt og når du er her <3

 2. Han der som får deg til å le er en keeper. Når han tar deg med på ett sånt opphold må du aldri finne på å kvitte deg med ham.
  Jeg har hatt han som får meg til å le i over 20 år nå, og han tar meg med til Anfield rett som det er vettu
  Det startet med ei natt på hotell for oss også. Kos deg masse og nyt de siste dagene i 20årene, – jeg får nesten litt panikk når jeg tenker at jeg nesten kunne vært mammaen din, om jeg hadde startet veeeldig tidlig.

  1. supermarie

   Haha, sant! Åh dere to, blir så glad av dere, sånn fra avstand <3 Tusen hjertelig takk for gode ord! Nesten-mamma eller ei, haha!

 3. Elisabeth

  Det var nok Saxon dere var på ja. Er stort sett der jeg er de få gangene jeg er ute i Horten også 😉

  1. supermarie

   Veldig trivelig sted!

 4. Har jeg fulgt deg så lenge? Altså…. ikke vet jeg hva som skjer med tiden… men hyggelig er det å følge deg, og fylle opp bokhyllen din i ny og ne! Og jaggu er det ikke du denne gang, som har fulgt etter meg, til Horten 😉 liker ekstremt godt å lese om at du har det så bra!

  1. supermarie

   Åh ja – takk for at du gjør det! Og det er en glede å ha fulgt etter deg til Horten, hehe. Tusen takk for gode ord <3

 5. For første gang på mange år ønsker jeg meg b.a.r.n.e.f.r.i! Hehe! For en herlig beskrivelse av det som tydelig var et magisk døgn.

  Og mest av alt: Tenk at du snart runder rundt tall! Håper du får en fin feiring☺️ (Fint og litt underlig å tenke på at jeg begynte å lese bloggen din da du var i forsvaret, Du har vært på en lang reise siden det).

  1. supermarie

   Hehe, det skjønner jeg! <3 Tusen takk for gode ord! Ja, litt av en reise – herlighet

 6. Så herleg! Fristar med ein spatur, spesielt etter dette. Har heller ikkje vore spesielt glad i badstue, men dei siste åra har det forandra seg litt etter litt.
  Eg har ikkje vore med sidan den spede begynnelse, men ikkje langt i frå! Så glad og takknemleg for at eg fann deg og bloggen din <3

  1. supermarie

   Jeg er også SÅ glad for at du fant meg <3 Elsker å ha deg på slep og tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere så ofte – det hjelper så mye på motivasjonen for å fortsette å skrive!

 7. Ann Iren

  Gratulerer med dagen. Håper du får en hyggelig og minnerik dag.

  1. supermarie

   Tusen takk! Hele helga var fantastisk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *