Hjem til mamma

To bilder fra en juni vi helst vil glemme (men samtidig ikke?), men jeg tok ingen bilder juni to år senere så sånn får det bli.

Jeg sov hos mamma i natt, og det går en stund mellom hver gang jeg gjør det, nå når jeg liksom er voksen og har funnet en mann på feil side av fjorden, men jeg gjenoppdager stadig hvor deilig det er. Hvor rolig jeg blir av det. Hvor godt det gjør meg. Å være hos henne.

Det er litt som å krype oppi et trygt fang, og bare bli tatt vare på. Jeg går og plukker en strikkagenser fra skapet hennes, tar den på og fylles av en varm følelse av å tilhøre. En følelse av hjemme. Jeg elsker å låne genserne hennes, og tyvlåner parfymen hennes òg – hver gang jeg er der. Lukter mamma hver gang vi får besøk, eller jeg går ut av døren. Luktet mamma da jeg var og fikset nytt pass i dag.

Jeg ser på alle tingene i leiligheta og ser henne. Det er så mamma, alt sammen. Jeg hadde hjemme(hos-henne)kontor mens hun var på jobb, og hver gang jeg gikk til kjøleskapet fant jeg noe nytt, noe godt, det er så mamma. Å alltid ha noe godt på lur. Et fullt kjøleskap som inviterer til skattejakt. Jeg satt meg ut i sola på verandaen og alle blomstene der ute er så mamma. Vakre farger, godt stelt. Håndskriften på små Post-it-lapper på kjøkkenbordet, små påminnelser, det er så mamma. Jeg roter i skapet på jakt etter solkrem, blant kremer og kluter, mamma er der også.

Og mens jeg satt der ute i solen med mammas solkrem og en boks med Ramlösa fra det magiske kjøleskapet, omringet av mammas farger og blomster, syns jeg jeg så en svak halo-sirkel rundt solen, helt lik den som åpenbarte seg for oss den dagen i juni for to år siden da pappa døde. Der er jo pappa også, tenkte jeg og smilte.

Jeg har mistet han, og kommer aldri til å glemme det. Men åh så viktig det er å ikke glemme de som fortsatt er her også. Jeg er så glad for at du er her, mamma. 

14 kommentarer

 1. Det er gøy når du finner tastaturet igjen <3 Du skriver så veldig fint!

  1. supermarie

   Åh, tusen takk, Maria! <3 Jeg savner tastaturet, så jeg håper det blir oftere fremover 🙂

 2. Camilla

  Hyggelig å «høre» fra deg igjen her på bloggen<3

  1. supermarie

   Åå, så fint å høre (evt lese) <3 takk!

 3. Solfrid

  Det er så fint å lese! Eg får tårer i augene for det skin så igjennom kor glad du er i ho <3

  1. supermarie

   <3

 4. Skulle ønske dette var en bok, vil så gjerne lese mer!

  1. supermarie

   Å! Tusen takk – nå ble jeg glad <3

 5. Åååh ❤️

  1. supermarie

   <3

 6. Her er du god, jeg fikk ordentlig mammasavn av å lese dette etter for mange måneder på feil side av stengte landegrenser <3

  1. supermarie

   Stor klem til deg <3

 7. Okei, jeg griner av dette innlegget. Det er rett og slett helt utrolig vakkert skrevet! Du ass, Marie!

  1. supermarie

   Tusen takk, Linn! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *