Det veier liksom litt

–Du må huske å endre signaturen din, da.

–Det skal jeg gjøre! sa jeg.

Det var i går. Har enda ikke gjort det. Det står fremdeles kommunikasjonsrådgiver. Det var noe trygt i å «bare» være en som gir råd, for det kan jeg jo alltids. Nå har han kronet meg til kommunikasjonssjef og den tittelen føles for tung, som om jeg ikke helt klarer å bære den, eller at jeg ikke når helt opp til noe. Litt utenfor rekkevidde, over min liga. Litt som når et barn kaller meg for «en voksen», og jeg ikke skjønner hva vedkommende refererer til. Jeg er jo fortsatt et barn selv, hva faen snakker du om?

–Nå får bedragersyndromet mitt enda mer å bryne seg på, lo jeg, for han vet jo at jeg sliter med tiltroen til min egen kompetanse. Jeg har spilt inn en hel podkast-episode om nettopp det; bedragersyndromet, sammen med psykolog Peder Kjøs, en episode jeg ikke engang har fortalt om til dere fordi jeg – JA NETTOPP; føler meg som en bedrager av en «programleder». Kan ikke det jeg driver med, og er livredd for å bli avslørt som inkompetent.

Men her er jeg, altså! Gikk fra å være kommunikasjonsrådgiver til bli kommunikasjonssjef i løpet av en telefonsamtale. Overrasket, litt stolt og litt skrekkslagen. Prøver å venne meg til den nye tittelen – uten at det er så mye å venne seg til, oppgavene mine er jo de samme, kollegaene mine, ansvaret. Det er bare det at nå tenker jeg at forventningene utenfra kommer til å være enda høyere, og frykten for å ikke leve opp til dem enda større. En mann hadde aldri tenkt sånn i samme situasjon, var det ei som skrev til meg – og det tror jeg hun har rett i. Så jeg prøver å la være.

La meg starte blogginnlegget på nytt:

Hey! Jeg har fått en RÅ stillingstittel i en alder av under tredve, jeg kan det jeg driver med (jeg er til og med ganske god) og det er ikke uten grunn at jeg nå kan oppdatere e-postsignaturen min til; kommunikasjonssjef ?

42 kommentarer

 1. Ååh, dette er så velfortjent! Gratulerer så mye, fine!

  1. supermarie

   Ææ, tusen takk, Mona! <3

 2. Rått!! Gratulerer! Føler virkelig med deg når det gjelder bedragersyndromet, jeg lider max av det selv

  1. supermarie

   Tusen takk! Det er såå slitsomt, men herlighet – noe må vi da duge til? Haha <3

 3. Gratulerer så mye! Veldig fortjent. Jeg jobber også som kommunikasjonsrådgiver og du er mitt forbilde! Elsker at du setter ord på ting som bedragersyndromet, og det å være introvert. Selv er jeg ikke særlig frempå, og jeg kjenner mye på at jeg ikke passer inn eller strekker til. Men jeg er jo dyktig på det jeg gjør, jeg også! Heia, heia!

  1. supermarie

   Tusen takk, Lise! Det varmer så mye <3 Visst faen – vi ER mye flinkere enn det vi selv innbiller oss at vi er. Heia oss!

 4. Gratulerer!! Vi jenter må bli flinkere til å tenke som menn ass. Du har bare fått jobben fordi du er sjukt flink, husk på det ✨

  1. supermarie

   Åh tusen takk, Mia <3

 5. Jaaa!!! Hurra!!! Vel fortjent, og mer til. Nå ble jeg så lykkelig på dine vegne at jeg var nødt til å misbruke utropstegnet, men da kan du tenke deg hvilket (lykkes)utrop det ble!

  1. supermarie

   Haha, åh – TUSEN TAKK!!!! <3

 6. Så gøy Gratulerer

  1. supermarie

   Takk!

 7. HVOR finner jeg den podcasten? 😀 Ps: GRATULERER! 😀 Velfortjent!

  1. supermarie

   Tusen takk! Æææ okei. Du søker på Møterommet – det er den nest nyeste episoden.

 8. Solfrid

  Gratulerer!! Det er så velfortent, og eg trur ingen andre er overraska akkurat! superSJEFmarie 😀

  1. supermarie

   Ååh tusen takk, Solfrid! <3

 9. Kjersti

  Så fortjent, og så moro! Gratulerer 😀

  1. supermarie

   Tusen takk, Kjersti!

 10. Gratulerer! 🙂
  Vi føler det nok alle litt på samme vis til tider selv om man vet bedre, vi må bare gi litt mer faen. Gleder meg til å høre pod!

  1. supermarie

   Tusen takk! Ja, det er helt sikkert <3

 11. Gratulerer så mye!

  1. supermarie

   Tusen takk!

 12. Hurra og gratulerer! Bedragersyndromet er en bitch, du kommer til å rocke den nye tittelen 😀

  1. supermarie

   Tusen takk, Mari! <3

 13. Stine V. Hansen

  Ååh!
  So vel fortent!! Unne deg da virkelig! Gratulera, du e dyktig!

  1. supermarie

   Tusen takk, Stine! <3

 14. Jeg bøyer meg i hatten og børster av støvet. Vel fortjent SUPERN. Gratulerer!

  1. supermarie

   Tusen tusen takk, Morten! Og takk for det viktige bidraget jeg fikk hos deg på veien dit jeg er nå <3

 15. Gratulerer så mye! Vil si at dette er vel fortjent! 🙂

  1. supermarie

   Tusen tusen takk!

 16. Gratulerer så mye!! Du har alltid vært ganske sjef for meg.

  1. supermarie

   Haha åh <3 Tusen takk, Maria!

 17. Camilla

  Gratulerer så mye! Vi må tenke mer som menn når det gjelder egne prestasjoner ja! Ble fortalt at menn, oftere enn kvinner, søker på jobber selv om de ikke oppfyller alle ønskede krav i annonsen feks, og ofte er flinkere til å få frem det de kan fremfor det de ikke kan. Men all ære til deg, du er dyktig! Fikk også vite at venninna mi ble forfremma til sjef her om dagen, så applaus til dyktige damer i arbeidsmarkedet! Jeg er sikker på at tittelen ikke føles for tung etterhvert! Man må jo bare ta det som et stort kompliment når man blir vist tillit av andre som mener at dette er noe du klarer og vel så det!

  1. supermarie

   Tusen takk, Camilla! <3 Det er veldig sant!

 18. Hallo, så rått! Gratulerer så mye. Jeg er fullstendig sikker på at det i aller høyeste grad er fundert i kompetanse, de driver ikke med veldedighet på sånt 🙂

  1. supermarie

   Tusen tusen takk, Ingrid! <3 Du har nok helt rett 🙂

 19. Gratulerer! Garantert vel fortjent!

  1. supermarie

   Tusen takk! <3

 20. Gratulerer! Alltid morsomt med nye kapitler.
  Du får ta noen av ledelsekursene i HV for å komme over deg bedragerisyndromet.

  1. supermarie

   Takk! Ja, kanskje det, hehe 😀

 21. Det er så RÅTT 😀

  1. supermarie

   <33

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *