Mission completed!

Det nærmer seg slutten av mars, og her om dagen fikk jeg lønn, som betyr at…. bunaden er i boks! ? Det gikk. Tretten tusen på åtte uker. Eller egentlig fem uker, jeg trengte ikke de tre siste.

Les også: Pengeprat

Det hadde gått uansett, men jeg fikk jo plutselig litt flere kroner å spare – nå når jeg ikke betaler for pendlerkort (litt under totusen i måneden), og nå som påskeferien ble avbestilt – og jeg får igjen alle pengene som egentlig skulle ha blitt vekslet inn i sol og varme.

Jeg lovet å dele sparetipsene mine med dere, så her er det jeg gjorde for å nå målet – kort oppsummert:

 • Kjøpte lite mat, og konsentrerte meg heller om å spise opp det jeg hadde i skap og fryser. I tillegg til at de nydelige venninnene mine ba meg hjem på middag i ny og ne ?
 • Solgte ting på Finn.no, ting jeg vanligvis ville ha tatt vare på litt lenger, men nå fikk jeg det dyttet jeg trengte for å innse hva jeg egentlig IKKE trengte. Tjente litt over tusenlappen!
 • Byttet strømleverandør til en litt rimeligere en, jeg tror du kan bruke elskling.no for å sammenligne priser (jeg byttet til et selskap jeg får rabatt hos gjennom jobben, så jeg sjekket aldri selv)
 • Sa opp abonnementer på ting jeg ikke trenger/bruker lenger. Feks Dropbox for business og nutrilashes (jeg lot meg påvirke av en blogger en gang i tiden, men helt ærlig ga ikke det vippeserumet meg så mye). Jeg gikk også gjennom alle abonnementene som lå på Apple ID’en min – der hadde jeg ikke så mye, men det kan være greit å sjekke innom av og til! Det er penger som vanligvis bare trekkes fra et MasterCard, fort gjort å glemme
 • Ble enda mer bevisst på egen strømbruk; skrudde av unødvendig lys, skrudde ned på varmen, dusjet kortere osv
 • Kunne ha bedt om forskudd på bursdagsgave, det gjorde jeg ikke – men tar det med likevel, som et tips til andre tidsinnstilte sparere der ute
 • Jeg trener gratis på kontoret, men hvis jeg hadde vært medlem på et treningssenter ville jeg ha fryst medlemskapet for et par måneder og heller trent ute/hjemme inntil sparemålet var nådd
 • Morsom sparing; hver gang jeg drar kortet mitt runder banken beløpet opp til nærmeste tier, og så går differansen rett inn på sparekonto
 • Kjøpte ingenting unødvendig (du MÅ ikke ha den kaffen, den toppen, den sjokoladen)
 • Spareappen Dreams har trukket et ukentlig beløp helt siden jeg begynte å spare, i tillegg til triggerne «Tyven». Jeg passet også på å føre over litt ekstra hver gang jeg så at jeg hadde penger igjen etter alle faste utgifter
 • Og så sparer jeg månedlig i indeksfond – uavhengig av bunaden riktignok – men det er hvert fall de beste fondene, i følge kollegaene mine!

Så, det var det. Nå venter jeg bare på at Husfliden skal gi beskjed om at jeg kan hente bunaden, hvis jeg fortsatt kan gjøre det i disse dager. Jeg skulle egentlig ha den til en navnefest i begynnelsen av april, men den ble utsatt – og det spøker for 17. mai også, så det er egentlig ikke noe hast. Uansett deilig å ha nådd et mål jeg har spart til så målrettet, så lenge!

(Selv om det kommer med en bismak, det gjør jo det. Her legger jeg ut om å ha klart et så uviktig sparemål i en tid hvor mange plutselig fikk en usikker fremtid, usikre arbeidsplasser, bekymrede frilansere og tusenvis av permitterte. Verden er ikke enkel om dagen. Det er den virkelig ikke)

3 kommentarer

 1. Camilla

  Gratulerer! Det føles så bra når man klarer å nå sparemål. Ja, det høres kanskje overfladisk ut i en tid som denne, men bunaden skulle du jo ha uansett. Og av alle plagg å bruke penger på synes jeg bunad er så verdt det:D

  1. supermarie

   Takk! <3 Ja, det er sant – fineste gaven jeg har gitt meg selv ever! (Etter verdensreisa, da)

 2. Solfrid

  Hurra! Den har du i alle fall for evig og kan få brukt den igjen når koronaen roar seg. <3
  Tenkjer kanskje sparetips kan vere fint no for nokre som kanskje treng det? Eit lite ekstra dytt i å få orden/sjå på økonomien som kanskje bli trangare no.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *