Kapittel 2 av 12: februar

Denne måneden har vært fin, veldig fin.

Det startet egentlig med en Pinterest-runde på søkeordet «bookshelve wall». Plantet et frø av en tanke, en liten samtale om muligheten, før vi la oss til rette for å se på en film. Fant ingen film. Endte opp med å sette på Monsterbedriften. MONSTERBEDRIFTEN! Det gikk tre minutter med animert skremming av barn, før han bare: «Nei, skal vi dra på IKEA?». Så dro vi spontant på IKEA den kvelden. Rakk å kjøpe og skru sammen to (av til sammen åtte) hyller, før han dro på jobb morgenen etter.

Resten av måneden gikk med til å glede seg til fortsettelsen. Jeg elsker å skru sammen IKEA-møbler, og hvert fall når det dreier seg om en hel vegg av bokhyller! Mens jeg ventet på at han skulle komme hjem igjen så jeg kunne skru videre, var jeg sammen med venninner, fortsatte treningsregimet mitt, tok opp kontakten med fjes jeg ikke har sett på lenge. Pappa ble skrevet u…. Herregud. Pappa?! Nå dukket han opp i teksten helt uten at jeg merket det. Hei, pappa.

*BESTEFAR ble skrevet ut av sykehuset. Mamma kom på besøk, vi gikk tur i stormen og spiste pølser etterpå. Jeg leste korrektur på jobb, prøvde bunaden for andre gang og iverksatte prosjekt «spare tretten tusen på åtte uker uten å røre sparekontoen». Kommer snart en oppdatering på den fronten!

Han på feil side av fjorden kom hjem fra jobb igjen, og vi fikk ferdig bokhylleveggen – og dro på skattejakt blant brukte bøker. Jeg trodde jeg var snill, vet dere, som kjøpte en bunke med bøker på M&E til han. Måtte ha noe å fylle hyllene hans med, tenkte jeg fornøyd. Skulle overraske han og greier. Samme kveld sendte han et bilde av at han hadde ranet en bokhandel kjøpt hundrevis av bøker på Finn. Min lille haug druknet fullstendig, lol, men ÅH så gøy det var å gå gjennom alt sammen. Så mye bra!

Apropos bøker; jeg fikk en e-post fra en forfatter her om dagen, fordi en av dere (<3) hadde tipset ham om meg og trodde at jeg kom til å like boka hans. Det trodde han óg, etter å ha kikket innom her, så nå venter jeg i spenning på å få et eksemplar! Tusen takk, hvem enn du er som droppa navnet mitt i hans retning.

Og apropos fantastiske følgere; jeg fikk en ny (og større) eske tilsendt anonymt på selveste valentinsdagen! Med pålegg! MASSE leverpostei! Dere husker at jeg skrev om han første gang, da han sendte meg en boks mens jeg stod midt i dickpic-stormen? Han er tilbake! To år senere. Og like mystisk. Jeg trodde han signerte med «KP» i første brev, men nå forklarte han at «KP» bare står for «kjør på». Så det var DEN ledetråden. Jeg håper du følger meg på Snapchat, eller leser bloggen, hvert fall. For jeg har et stort behov for å fortelle deg hvor himla glad jeg ble, og overrasket – denne gangen også. Du lyser opp tilværelsen min rett som det er – tusen, tusen takk! Du skal få en del av æren for at jeg når sparemålet mitt, du også. Bunaden har med tiden blitt en investering flere av dere har vært med på – jeg kommer seriøst til å tenke på dere hver gang jeg har den på, haha. Ilu!

Denne måneden har vært fin, veldig fin. Samtidig helt – unnskyld språket – forjævlig, uten at jeg skal gå i detaljer – for de tilhører ikke meg. Jeg syns bare det ville vært rart å oppsummere måneden uten å nevne det med et eneste ord, det som har preget så mye av den – og som kommer til å prege så mange av månedene som kommer og. Livet kan være så forferdelig meningsløst noen ganger. Da gjelder det å finne mening i de små tingene, som en boks med leverpostei eller en skrue fra IKEA. Ta vare på hverandre <3

2 kommentarer

 1. Solfrid

  Likar at du fekk gjort så mykje mens han var på jobb (kom på no at kanskje han faktisk jobbar så lenge av gongen!). Du. er. så. flink. med. ord. og. tekst.! <3
  Føler meg som ein hyklersk bibliotekar når eg ikkje skjønar kvifor så mange bokhyllemeter gjer deg så glad, haha. Neidaså. Det er jo bra då! (Kanskje fordi det gjer at du/dykk då ikkje går på biblioteket! Eller ikkje, men kan late som. Streng bibliotekar-finger. Liksom.)
  Så utruleg herleg med pakke i posten, igjen!

  1. supermarie

   Hahaha <3 Du er så god! Og tusen takk for fine ord <3 håper du har en fin uke!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *