Well that escalated quickly

Jeg prøvde bunaden min for andre gang sist uke, nå er den snart ferdig, dere! Jeg har bestilt den til 15. april, og var helt i rute med sparingen.

Trodde jeg.

Betalte femten tusen i depositum, og planla å betale femten til ved henting. Det blir vel noe rundt der, tenkte jeg. Tretti eller noe sånt burde holde.

Neiiiiida. Resterende beløp? Tjueåtte deilige tusen. Tretten mer enn jeg hadde budsjettert for. Jeg har tydeligvis bestilt full pakke, jeg; skjorte, sølje, alt jeg trenger for å ta den i bruk med det samme. Og nå er det… To måneder igjen til jeg skal betale.

Jeg KUNNE så klart gitt Husfliden beskjed om at jeg dropper sølja og alle sånne ting, og heller kjøpe det senere. Kunne det. Samtidig går det jo en liten faen i meg, akkurat som da jeg måtte jobbe to måneder uten lønn i praksisperioden på studiene. Jeg hadde penger på sparekonto jeg kunne leve for, men nektet å gjøre det – nettopp for å gi meg selv en ordentlig utfordring; leve for så lite som mulig.

Nå er jeg der igjen; jeg HAR penger på sparekontoen, men jeg vil ikke røre den. Så i stedet for å gjøre det lettvint, skal jeg heller utfordre meg selv på det økonomiske igjen. Klarer jeg å spare tretten tusen på åtte uker?

Det er cirka to hundrelapper daglig. Det burde jo være mulig, hvis jeg planlegger middagene mine bedre, ikke kjøper en eneste binders mer enn jeg må, utsetter alt det andre jeg sparer til (nytt gulv, feks) og kanskje selger unna litt på Finn. Jeg har trua!

17 kommentarer

 1. Camilla

  Heia heia!! Du må komme med oppdatering på om du kom i mål og hvordan du planla hverdagen med mindre å rutte med.

  1. supermarie

   Woho! Det skal jeg gjøre 😀

 2. Go for it!! Jeg snur på krona sjøl om dagen, utsetter uttak fra sparekonto – selv om jeg egentlig har planlagt for det osv. Men røyk på en liiiten turbukse-smell på Fjellreven i går.. Må prøve å få solgt den gamle da. Hehe.

  1. supermarie

   Haha, det kan skje den beste <3

 3. Heia deg! Håper du kommer med en oppdatering, og gjerne noen sparetips til oss andre stakkarer som også har gått på noen pengesmeller i januar! 😀

  1. supermarie

   Det skal jeg! <3

 4. Ada Emilie

  Men hallo! Haaar du sett bildene fra huset til Dr. Phil? Han skal selge huset sitt og i den anledningen ligger bilder fra innsiden av huset hans ute på nett! Og det er altså noe av den sykeste innredningen/interiøret jeg noen gang har sett!!

  1. supermarie

   Hahaha, ja, jeg SÅ det! Hva i alle dager

 5. Alexandra

  Håper det komme masse sparetips på bloggen fremover! jeg heier på deg og tror du greier det!

  1. supermarie

   Takk! <3

 6. Solfrid

  Heiaheia! Det kjem vel til å gå som smurt 😀

  1. supermarie

   Takk for trua! <3

 7. Altså, det er så inspirerende å lese om! Har mitt siste halvår på studiet igjen nå (uten lånekassen) og trenger sårt sparetips 😉 Har kjøpt meg bunad som «graduationgave», men mangler sølvet, så dette kan bli gøy.. 😀 Lykke til med sparinga, dette klarer du!
  Hilsen Onkel Skrue, haha

  1. supermarie

   Oi, uten Lånekassen – DET hadde ikke jeg klart, tror jeg, hehe. Imponerende! Så gøy! Det selges visstnok sølv på Finn, kanskje du finner noe der <3 Tusen takk og lykke til med innspurten selv!

 8. Ååå Marie, du er bare Rååå, eller rett og slett SuperMarie
  Uff, jeg skulle liksom ha shoppestop frem til påske, men det var så lett å bestille noen nye supporterklær og en ny drakt fra Kopshop. Jeg måtte jo ha Liverpooldrakt med verdensmesteremblemet når jeg over om 1 mnd.. sant du er enig
  Jeg blir aldri bedre….

  1. supermarie

   Du daa <3 Haha, ja – skjønner godt at du gikk på den smellen, jeg hadde gjort det samme 😀

 9. Good luck, I dont understand why you’d do this to yourself but more power to you mate!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *