Boktips: Dødspakten

Reklame: sponset bok / Aschehoug

Tom, Tom, Tom. En av mine favorittforfattere. Nå har jeg lest Dypet, Pandora og Dødspakten og jeg slukte alle tre.

Dødspakten handler om to barndomskamerater som verver seg til Telemarksbataljonen i Forsvaret. De reiser til Afghanistan, og ut på sitt første oppdrag sammen. Oppdraget går ut på å eskortere en kolonne med nødhjelp gjennom et område hvor Taliban holder til. Det går fryktelig galt. De havner i kamp, lasten de skulle eskortere stjeles og to soldater mister livet. En av dem er barndomskameraten.

Den andre reiser hjem til Norge igjen, og er et mentalt vrak. Ved kameratens grav gir han en løfte, og han er fast bestemt på å holde det. I tillegg får han vite at lastebilene de skulle beskytte inneholdt noe helt annet enn nødhjelp. Hans personlige oppdrag – å holde løftet sitt – vikles inn i storpolitikk, spionasje og afghanske krigsherrer og boken var en sånn som var vanskelig å legge fra seg. SÅ spennende!

Anbefales!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *