Desember

Deilige desember. Den måneden hjertet ligger utenpå kroppen og uansett hva du føler, er følelsen mye sterkere nå enn den ville ha vært en hvilken som helst dag i september. Enten du vil eller ei.

De som har blitt borte for meg er aldri så borte som de er i desember. En skulle tro at enten så er man borte, eller så er man her. Så svart-hvitt, så enten eller. Men i desember får «borte» liksom en ny dimensjon. Et høyere nivå av fravær.

Heldigvis får de som fortsatt er her også det. En ny dimensjon av tilstedeværelse, mener jeg. Og det er den jeg klamrer meg til denne måneden. Kjærligheten og takknemligheten for alle som fortsatt er i livet mitt, og som gjør desember til et godt sted å være – tross alt.

Jeg blir ekstra takknemlig for venninner som kjøper godteri og stikker innom for å se en elendig julefilm. Ekstra glad for at mamma tar turen, og har med seg pakkekalender i år igjen – hun står for pakkene, pappa står for nissen som holder dem de neste tjuefire dagene. Tjuefire ekstra grunner til å stå opp.

Ekstra rørt når barndomsvenninna ut av ingenting starter en julekalender i messenger med å skrive fine ord til meg hver dag frem mot jul. Og ekstra glad for å få være kattevakt (og middagsgjest) hos en annen.

Jeg føler så mye for så mange, og selv om følelsen av savn blir ekstra sterk i en tid hvor flokken din står i fokus, veier følelsen av kjærlighet fra alle kanter opp.

Vi skal tenke på de som er borte, men vi må ikke glemme de som fortsatt er her heller.

Ta vare på hverandre <3

8 kommentarer

 1. Akkurat de orda jeg trengte i dag ❤️

  1. <3 !!

 2. Ta vare på deg selv, du også <3 Kan kjenne meg igjen i at desember er en fin men likevel vond måned. Klem!

  1. <3 stor klem!

 3. <3 Messengerkalender er hyggelig, jeg og noen andre har også startet med det denne mnd. Gratis og hyggelig:D

  1. Veldig!

 4. Du får alltid sagt det, Marie <3

  1. <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *