Status på 2019

Jeg fant igjen dette innlegget her om dagen, med en liste over ting jeg ville gjøre i 2019, og det er alltid gøy å se om jeg faktisk får gjort det. Jeg følger det jo aldri opp, sånn egentlig. Det slo meg nå. MEN noe har jeg fått til allikevel:

– holde plantene mine i live
Der er jeg faktisk ganske god! Det er et par som har dødd, men de viktigste (hawaii-rosen og planta jeg fikk fra tante) lever i beste velgående. Og de fleste andre også. Hvil i fred til de 2-3 andre jeg har måttet kaste.

– gjøre kontoret til et rom jeg er fornøyd med (i skrivende stund er det bare stablet fullt av ting)
Her har jeg ikke gjort en dritt, faktisk. Kanskje ryddet litt, ommøblert litt, men jeg er langt fra fornøyd. Kanskje i 2020?

– trene mer
Jeg husker ikke hva jeg drev med i 2018, men jeg har hvert fall trent litt i 2019 også. Om det er mer, det vet jeg ikke. Jeg holder det hvert fall gående, i rykk og napp.

– skrape fire nye land fra skrapekartet mitt (én og en halv er allerede planlagt!)
Ja! I 2019 har jeg skrapt åtte; Thailand, Peru, Kroatia, Tjekkia, St. Martin, Jomfruøyene, Puerto Rico og Jamaica.


Foto: Minaflores, Peru

– lære meg spansk på egenhånd, ikke flytende kanskje, men nok til å forstå litt og gjøre meg selv litt forstått
Veeel. Jeg fikk testet kunnskapene i Puerto Rico og Cuba, og jeg kan noen ord. Jeg kan forstå essensen i enkelte samtaler. Men jeg har ikke blitt så god som jeg hadde planer om. Fortsettelse følger i 2020!

– begynne på den der masteren, hvis jeg oppfyller kravene
Tar det neste år, kanskje.

– lese 30 bøker (jeg har laget meg en goodreads-profil, du finner den her)
Jeg har lest 13 av 30, så jeg må stå på litt hvis jeg skal klare den utfordringen.

– rydde i klærne mine og gi bort det jeg innerst inne vet jeg aldri kommer til å bruke
Jeg har gitt bort hvert fall fem bæreposer, men kunne sikkert ha gitt bort enda mer. Jeg er så dårlig på å ta farvel, uansett om du har puls eller bomull i deg.

– bli flinkere i matveien igjen, det har blitt altfor mange micro-pannekaker og pølser fra Narvesen de siste månedene
Åh, nei. På ingen måte.

– spare penger til nytt gulv og nytt kjøkken etterhvert
Jeg har begynt å spare til gulv!

– finne de ordene jeg leter etter for å klare å formulere dette punktet
Jeg husker ærlig talt ikke helt hva jeg mente med det siste punktet her, og jeg tror det er et svar i seg selv? Jeg har det bedre enn jeg hadde det i januar 2019. Sorgen var bare et halvt år gammelt, og jeg forventet å være ferdig – men det var jeg ikke, og det var slitsomt i seg selv. Å stressørge, eller hva det var jeg drev med. Punktet handlet hvert fall om psyken min, og jeg var ikke på et hyggelig sted. Det er jeg nå. Sorg tar tid, og den er tung, men dere hadde rett; den blir lettere å bære. Den blir det.

Hadde dere nyttårsforsetter eller noen ønsker for 2019? Hvordan går det/gikk det med dem? Fortell, fortell! 

2 kommentarer

  1. Jeg og typen har noen felles, for eksempel å lage/prøve en ny middagsrett hver uke! Det har vi klart med unntak av et par uker og noen ganger prøver vi mer enn en ny 😀 Vi har også «sove 10-6», som stort sett går, men ikke alltid 🙂 Neste år skal vi sove mer i telt!

    1. supermarie

      Så flinke! Og så fine mål <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *