Snorkling med skilpadder

Vi må snakke om gårsdagen. Så himla fin!

Vi booket oss inn på en snorkletur, ene og alene fordi den startet klokka ett på formiddagen (det er ikke lov med alarm på ferie). Og fordi den var billigst. Jeg har vært på en del snorkleturer rundt om i verden, og mange av dem har vært skuffende, så jeg har sluttet å forvente noe som helst. Det gjaldt denne turen også.

Båten vi skulle ut med het the Cat VI, en katamaran som gikk fra Mariott like ved Havensight. Mariott var i seg selv et kult og fargerikt hotell med sykt digge flytemadrasser, så det gjorde oss ingenting at vi var en halvtime for tidlig ute.

Når klokken nærmet seg oppmøte gikk vi ut på brygga og ventet i spenning. Båten så ut til å ligge like utenfor, men det var ingen andre som hadde møtt opp – og disse turene kunne ha opptil åtti påmeldte. Var det for få, kunne det bli avlyst. Heldigvis dukket det opp en liten gruppe med mennesker til; vi ble bare ti til sammen. Åtte pensjonister – og oss. Det er generelt veldig få turister på denne kanten av jorda, denne tiden av året, og takk og pris for dét. Turen ble SÅ fin!

Sola strålte, vi hadde en stor katamaran nesten for oss selv og crewet ombord var en nydelig kombo av morsomme, hyggelige og flinke.

Vi seilte til Buck Island – som dere ser over. Der fikk vi først en snorkletur med guide, og så fikk vi svømme fritt omkring etterpå. Vi så piggrokker nede på bunnen, fargerike fisker, en stor og stygg en som så utrolig dum ut, og…. FIRE skilpadder! Jeg elsker de skapningene. Å observere dem der de hører hjemme – i frihet – er så uendelig vakkert. Jeg glemte NOK EN GANG undervannskameraet mitt hjemme i Norge, så jeg fikk ikke tatt noen bilder, men her er en liten trøst:

Meg.

Etter cirka en time med snorkling samlet vi oss på båten igjen, crewet satt frem snacks og åpnet baren og så var det fri flyt av en drink de kalte Painkiller og en deilig bris mens vi seilte hjemover igjen. Fri flyt er forresten en underdrivelse, vi rakk aldri å tømme glasset før de stod over oss med mugga. «If the glass never gets empty, it only counts as one drink, right?»

Åh, livet, dere. Det leves.

6 kommentarer

 1. Så herlig! Håper du får en fantastisk tur videre <3

  1. supermarie

   Tusen takk, Maria! <3

 2. Camilla

  Ser fantastisk ut!

  1. supermarie

   Det er det!

 3. Herlig! Det beste med dette var den siste setningen, den traff meg rett i magen! Hilsen en som synes livet er best på reisefot <3

  1. supermarie

   <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *