Sint Maarten

Reklame: flyreisen ble sponset av KLM

Hey! Vi har endelig kommet oss til første stopp på turen; Sint Maarten. Vi hadde en kveld i Amsterdam først, og på lørdag gikk jeg og hakket tenner i regnfulle, nederlandske gater. Nå er jeg i De Nederlandske Atiller, temperaturen er ca tjue grader høyere, og regnværet er byttet ut med tretti grader og sol. Eller soloppgang, da, klokka er snart sju på morgenen – shoutout til den norske døgnrytmen min. Satser på at det går seg til i morgen!

Her er øya. Da jeg passerte sikkerhetskontrollen på Schiphol i går spurte vakten hvor jeg var på vei. –Sint Maarten, svarte jeg, og han bare; –Åja, har de bygget den opp igjen?

Hæ?

–Ja, det var en orkan der i fjor.

Aldri hørt om. Det burde jeg kanskje ha gjort, for da vi gikk inn for landing sa også flyvertinnen over høyttaleren at ankomsten kanskje ville ta litt lenger tid, fordi den ene terminalen her fremdeles er nede etter fjorårets herjinger fra naturens side. Helt katastrofe, tydeligvis, men det har gått meg hus forbi.

Helt til vi landet og jeg så ut av vinduet. Det ligger båter strødd – fremdeles. Flotte seilbåter som bare har blitt kastet opp på land som noen filledukker. For noen krefter! Jeg håper vi slipper unna mens vi er her, orkansesongen går heldigvis mot slutten.

Ankomsten gikk smertefritt – til tross for halv kapasitet – og vi kom oss kjapt over til det familiedrevne hotellet vi fant via Airbnb; Azure. Eieren virket så hyggelig, og har kunnskap om det meste her, så jeg gleder meg til å snakke mer med han i dag for å finne ut hva vi bør gjøre mens vi er her! Bortsett fra å besøke stranden som flyene nærmest lander på. Dere har sett de bildene av Maho beach? Jeg skal få tatt et bilde av et KLM-fly derfra før jeg forlater øya, hvert fall.

Vi fikk et par timer med sol i går, og brukte de på å bade (det er så tullete varmt i havet her – null nedkjøling, tretti grader på land som i vann), ta noen øl og spise middag. I dag er planen å utforske litt mer, og legge en plan for turen videre. Vi har et fly å rekke fra Puerto Rico på et tidspunkt, men hva vi skal frem til da, og hvordan vi kommer oss herfra og videre mot riktig land aner vi foreløpig ikke. Jeg liker det!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *