Krka nasjonalpark

Jeg er en sånn turist som misliker å kalle meg selv turist, som bøyer hodet når jeg ser en guide løpe rundt med en sammenslått paraply i været forfulgt av en flokk med sokker i sandalene og kameraer rundt halsen. I Kroatia fant jeg plutselig meg selv midt i den flokken selv. Lavsesong, tenkte jeg mens jeg bestilte. Vi får vel bussen omtrent for oss selv, en rolig utflukt til parken. Neida. To (!) guider, to blå paraplyer høyt til værs og to store grupper med turister. Det er forresten overraskende mange amerikanere som reiser til Kroatia, amerikansk og britisk var det jeg hørte mest av gjennom hele ferien.

Turen gikk fra Gregory of Nin, statuen ved en av inngangene til Diocletians palass i gamlebyen i Split. Jeg fant utflukten gjennom Tripadvisor, den kostet rundt 250 kroner per person og inkluderte buss fra Split til Skradin, en båttur og buss tilbake igjen til Split. Inngangspenger til Krka nasjonalpark (150 kuna) kom i tillegg. I parken går man (heldigvis) rundt på egen hånd.

Men se! Ikke sant det er fint der?! Så grønt! Vi var ikke så heldige med været, kun en gløtt av sol på cirka tre minutter gjennom hele dagen, men det var egentlig deilig. Å slippe varmen, mener jeg. Det eneste som var synd var at vi ikke orket å bade.

Verdt en tur hvis du er i Split!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *