Split

Med det været jeg forlot i Norge i dag, tjuetusen lynnedslag bare på Østlandet, var det ekstra deilig å komme ut av flyet i Split og kjenne varmen slå mot ansiktet. Og klokken var bare elleve, så jeg hadde nesten hele dagen foran meg.

Det gikk som en lek å komme seg fra flyplassen, 30 kuna (ca 40 NOK) for en skyttelbuss som stod og ventet like utenfor inngangen. Turen til byen tok cirka en halvtime, og fra busstasjonen var det cirka tjue å gå til mitt nye, midlertidige hjem. Jeg bor på et rom leid via Airbnb, utleier bor i samme hus – det er første gang jeg prøver den varianten. Litt forvirrende, for å være ærlig, for jeg tenker at det er Couchsurfing – at jeg må bidra, gi noe tilbake som takk for tak over hodet, men denne gangen har jeg jo betalt. Så jeg prøver å skjerpe meg, og drepe den dårlige samvittigheten for at hun stod og vasket rommet mitt da jeg kom.

Huset er så kult, i gammel kroatisk stil! Og det ligger perfekt til; ti minutter å gå til byen, ti minutter å gå til stranda. Det var stort sett det jeg brukte resten av denne dagen på; vandre rotløs rundt, ta en øl, spise, gå litt til, få litt panikk fordi det tordnet like bak fjellet, og så bli letta for at været snudde og forsvant. Jeg fikk til og med tatt et bad før jeg kjente at… Jeg har vært våken siden klokken fire i natt. Jeg ble egentlige bedt på middag sammen med noen andre som hadde booket «Airbnb experience» her i huset, men jeg kjenner at søvn frister mer. Så nå venter jeg egentlig bare på at tiden skal gå litt til, sånn at jeg kan legge meg.

Dagens tips; gå til Teraca Vidilica – der finner du nydelig utsikt over byen! Og gå langs kysten ved Zvoncac og Jezinac – der kan du ta et ettermiddagsbad, eller bare nyte de siste timene med sol.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *