Boktips: Hundene i Raqqa

Annonse: sponset bok fra Aschehoug

Denne boken tok litt tid før den fanget meg, for å være ærlig, mest på grunn av språket. Jeg elsker forfattere som bruker språket på en måte som skiller seg ut, de som lager nydelige metaforer og maler bilder med ord. Trygve Kalland sin måte å skrive på ble for lettvint og rett frem, til å begynne med, kanskje spesielt fordi de to forrige bøkene jeg har lest var skrevet så innmari bra (Mot nordavinden og Det som reddes kan)

MEN!

Herregud, så spennende den ble når jeg først kom meg over lesekneika. Hundene i Raqqa handler kort fortalt om en norsk bistandsarbeider som blir tatt til fange som gissel av IS i Syria. Den følger henne, PST og en radikalisert fyr fra Haugesund, som sammen utgjør en spennende og virkelighetsnær thriller hvor målet er å redde kvinnen og unngå et terrorangrep i Oslo.

Selv om jeg syns den var litt småtreig i starten er den absolutt verdt tiden din.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *