Sommerplaner

Bilder fra Lofoten, 2013

Det nærmer seg ferietid for alle rundt meg, og jeg elsker det. Å høre om planene de har, klemme, vinke farvel og ønske god tur, snakkes om tre uker som kommer til å kjennes ut som åtte. Det henger igjen fra barneskolen, den følelsen av at sommerferien varer evig – enda det ikke er jeg som skal på ferie.

De siste årene har jeg jobbet hver sommer, mest fordi jeg ikke har hatt krav på fem ukers ferie (med lønn), men òg fordi herregud, så deilig det er? Å være en av få som ble igjen på kontoret hele juni, hele juli. Det er så stille og fredelig i lokalet, så rolig i innboksen, automatiske fraværsmeldinger fra hvem enn jeg sender e-post til, jeg kan pusle med oppgaver jeg ikke har tid til resten av året, og dra hjem litt tidligere for å nyte lange sommerkvelder hjemme, sammen med fine fjes som heller ikke har reist noe sted.

Jeg tar ikke ferie denne sommeren heller, men jeg skal fylle den med mye fint allikevel:

 • BURSDAG! Jeg blir tjueni. Tjueni! (du som har lest bloggen min helt siden jeg var nitten år; på en skala fra 1-10, hvor gammel følte du deg nå?)
 • Idyll-festivalen
 • Langhelg i Bergen og konsert med Foo Fighters
 • Palmesus i Kristiansand (jeg skal jobbe, men hallo – Palmesus!)
 • Vinjerock (jeg har verdens beste jobb)
 • Være forlover for den neste bruden som skal gifte seg
 • Lese masse

Og så er det plutselig august og høst og min tur til å ta ferie, når alle andre er tilbake på kontoret og innboksene fylles opp på ny. Åh!

Hva skal dere i sommer?

5 kommentarer

 1. Jeg skal et par netter på hotell i Sarpsborg (det ved E6 med badeland og lekeland og Inspiria som nærmeste nabo), på sanitetsvakt og muligens en tur til trampolinepark med junior 🙂

  1. Ja, vet hvor du mener! Trampolinepark ser SÅ gøy. Høres ut som dere får en fin sommer <3

 2. Enig! Syntes det er bedre å ta litt ekstra fri i de mørke, kalde månedene. Høres ut som at du har fine planer for sommeren 🙂

  Jeg skal en tur til Polen neste uke, skal på konsert med Muse. Hurra! Ikke vært i Polen før, blir godt å se noe nytt og ikke minst å roe vandrersjela litt. Ellers blir det mye jobb og en festival eller to 🙂

  1. Jaa sant? Åh, muse – så de live i Oslo en gang, SÅ bra! Kos deg så masse <3

 3. Åh, du får sjå Sigrid på Vinjerock!! Kos deg for meg óg!
  Skal feire bursdag, 30-årslag, sjølv om dagen ikkje er før enn i november. JA, eg føler meg gamal, takkskarruha! 😛

  Eg skal óg for det meste jobbe, ei veke ferie for å vere med på Landskappleik og eit par dagar fri for å undervise småttisar på langeleik. (Fri og fri, får betalt, men det er ikkje den andre «voksen»-jobben, hah) Og så er planen å få sett Sigrid i Berrrgen i august!
  Skal óg i bryllup, det blir nok stas! Og spele i eit bryllup. Og bli tante, iiih!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *