Forutbestemt tapt

«Men hva vil DU?» spurte hun inntrengende og jeg kastet et blikk bort på han, og så på henne igjen, trakk på skuldrene og mente det.

Hadde hun spurt meg for noen måneder siden ville jeg sikkert ha brettet ut om alle såre håp og knuste drømmer for fremtiden med en som ikke så en fremtid i meg, men spørsmålet kom nå og jeg er forandret. Jeg er ikke lenger den jeg var, og hva jeg vil utover det som skjer akkurat her, akkurat nå, tenker jeg ikke på.

Jeg vil jo bare være, men ingen lar meg være, alle maser, stiller spørsmål og hva vil du, hvor skal du, hvorfor gidder du, Marie, hvorfor bruke tid på noe som ikke kommer til å vare,

men

hvorfor i all verden skal jeg forholde meg til en annen tid enn den jeg står i? Jeg har det jo bra her jeg står, hvorfor tenke på neste steg, dvele og vente på noe annet som kanskje – eller kanskje ikke – kommer til å vare, når jeg heller kan bruke tiden min på noe som er akkurat her, akkurat nå, og nyte dét så lenge det varer, uansett hvor lenge det blir,

for

nåtiden er det eneste sikre kortet vi har og det er det kortet jeg vil spille, men alle andre vil lage spilleregler for meg og jeg blir gal!

Jeg vil leve i den føkkings klisjeen kalt ‘nuet’, jeg.

Det er det jeg vil.

Tenk på fordelen ved å ha et bevisst forhold til døden, av å omfavne dens skygge. Denne bevisstheten kan integrere mørket med livsgnisten din og berike livet mens du fortsatt har det. Den beste måten å verdsette livet på, å føle medlidenhet med andre, å elske alt med størst mulig dybde, er å bli klar over at disse opplevelsene er forutbestemt til å gå tapt (Yalom & Carlsen, 2015, s. 138) (kilde: psykologisk.no)

skrevet i 2018 en gang

4 kommentarer

 1. Der traff du spikeren på hodet for meg, akkurat nå. Når alle forventer et svar om hva jeg vil i sommer. Hva vil jeg til høsten når jobb-kontrakten går ut. Jeg vil bare være nå jeg.

  1. supermarie

   Du og jeg i nåtiden – føkk resten <3

 2. https://open.spotify.com/track/7tXVinnObIsXWivwuCHWzl?si=dMyPMPmDR8C5e32vIDUqDg

  «I tell myself hey it´s all right if we don’t end up together, cause you’re mine right now»

  1. supermarie

   Åh <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *