Praha slott og St. Vitus-katedralen

På selveste søttende mai gikk mamma og jeg fra gamlebyen i Praha, over Karlsbroen og videre opp mot Praha slott. På toppen av trappene fant vi utsikt over hele byen – så vakkert! Og så deilig å få et overblikk, etter å ha surret rundt nede i gatene i timevis.

På grunn av objektivet mitt på kameraet var det vanskelig å få bilde av alt sammen sammen, men St. Vitus-katedralen ligger altså i Praha slott. De startet å bygge den på 1500-tallet, og etter nesten 600 år med jobb ble den ferdig i 1920 (herregud, så opplyst Wikipedia får meg til å fremstå).

Når du først har kommet opp må du ta en tur inn også. Det er så mektig!

I ett av hjørnene stod denne samlingen med lys i et glassmonter, hvor du kunne legge på mynter for å tenne ett. Eller flere. Vi la på en for pappa, og så først etterpå at det kom til å lyse i…. Nøyaktig ett kvarter. Haha! Pappas «ta ett kvarter av gangen»-filosofi i praksis, rett der. Hvor perfekt var ikke dét.

Etter den lille seansen på toppen av Praha satt vi oss i solveggen og spiste is og tok en øl, før vi ruslet ned igjen.

2 kommentarer

  1. Jeg ønsker meg et innlegg om favorittsteder i Europa 😀 Byer eller mindre steder, hvor bør man reise? Hvis man f.eks har bare en langhelg, eller hvis man har lengre tid og kan reise med tog til flere ulike destinasjoner.

    1. supermarie

      Det kan jeg prøve å få til <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *