Noe godt i glasset

Hej! Det er onsdag og jeg er stressa og anspent i hver minste lille celle i kroppen, herregud, har dere SETT værvarselet for Østlandet?! Det skal fosse ned fra himmelen, det skal lyne, tordne og det kan oppstå tornadoer (!!!), og det er med hånden på hjertet ikke mye jeg er redd for her i livet, men uvær? Da faller jeg sammen som et korthus og lar det være opp til andre å eventuelt plukke meg opp igjen. TORNADO!!!1 Jeg vil ikke!

Jeg har akkurat laget en kriseplan for meg selv og iverksatt noen nødtiltak, så jeg slipper å være hjemme alene når apokalypsen kommer i morgen kveld. Jeg gruer meg seriøst kvalm allerede, tjuefire timer i forveien. Neeei! Vil. Ikke.

Men det var egentlig ikke det jeg skulle snakke om.

I dag slapp vi ny episode av podcasten «Møterommet«, som jeg er programleder for! Den handler om alkohol i arbeidslivet, og vi snakker med Michael Andreassen (åpen alkoholiker og programleder i P4) og den tidligere sjefen hans, Per Henrik Stenstrøm, om deres erfaringer.

Michael kollapset i studio i 2012, fordi alkoholen hadde tatt over livet hans – og Per Henrik var blant de som hjalp ham med å ta det tilbake igjen. Så sterk historie (jeg har tipset dere om boken hans før her), de beskriver den selv som «en solskinnshistorie fra svarte helvete».

Søk opp «Møterommet» der du lytter til pod og hør gjerne på episoden! Og for å sitere Michael: hvis du skal «kose deg med noe godt i glasset», driver du i praksis og ruser deg. Alkohol kan være gøy og sosialt og alt det der, men vi må ikke glemme det alvoret som ligger i det glasset heller.

Les også: Undergangen

Og én ting til, i stedet for å spørre andre om hvorfor de ikke drikker, spør heller deg selv:

Hvorfor drikker du?

5 kommentarer

 1. Huff, her skal det tordne og det er mer enn nok for meg… Og jeg skal på kafé med ei venninne mens dette foregår. Lykke til til oss begge?

  1. Æsj ja, jeg er i grunn reddere for torden og lyn enn tornadoer (hvert fall de små vi får her) 🙁 LYKKE TIL! <3

 2. Jeg begynte å høre litt på Møterommet idag, og i ep to hvor dere snakker med en som heter Siri så sier du «Hei Siri», og da gikk mobilen min i Siri-modus og bare «Hva kan jeg hjelpe deg med»:P

  1. Hahaha!

 3. Likar det siste der. Eg har så mange meinigar og kunne prata massssssse om alkohol og korleis i hutihelvete det har blitt så vanleg, sjølv om det er eit rusmiddel.
  Litt dobbeltmoralsk då, for drikk litt sjølv, men læll.
  Skal høyre podkasten!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *