Airbnb

Jeg sjekket ikke engang hotellprisene i Praha, før jeg hadde bestilt et rom (les: en leilighet) via Airbnb. Det er jo så billig! For tre netter betalte vi 2400 kroner totalt. 1200 per person. 400 kroner natta.

Du kan selvfølgelig bo enda billigere, enten på hostell eller gratis hjemme hos folk gjennom Couchsurfing, men det får være måte på til eventyr når jeg reiser med støvet (mamma).

Også så enkelt det er, Airbnb. Jeg ga beskjed til verten om cirka når vi landet, og han sa han skulle møte oss utenfor leiligheten en time senere. Og der stod han, da Google Maps omsider parkerte oss der vi skulle være.

Vi håndhilste, han geleidet oss inn, ga oss den infoen vi trengte (wifi-passord og hvilke nøkler som passet hvor), og ble borte. Og mer så vi ikke til han i løpet av hele oppholdet.

Her er leiligheta:

Airbnb

Vi kunne ha spist frokost hjemme, men de lave prisene ute gjorde at vi heller fant oss en ny, koselig kafé ute hver morgen.

Les også: Om å reise i en ødelagt verden

Leiligheta lå en halvtimes gåtur ned til gamlebyen, eventuelt et kvarter med trikk. Både trikk og undergrunnsbane lå like i nærheten, det var et hostell tvers over gaten og en døgnåpen butikk med alt du måtte trenge.

Vi spiste den første lunsjen på en kafé like nedi gata, Na Hlas, men den var full hver eneste morgen så vi fikk aldri frokosten vår der, enda så mange ganger vi prøvde. Doen i seg selv er forøvrig verdt en tur innom; sjekk tapeten! Og de hadde innstallert kvitrelyder óg.

Det jeg alltid ser etter når jeg bestiller overnatting gjennom Airbnb er gode referanser fra tidligere gjester. Renslighet er så viktig! Og det at verten er tilgjengelig dersom det skulle være noe. Ingenting å si på denne karen, han var like god som referansene ga meg forventninger om – smil.

Stedet het New Cozy Studio 10 min from Old Town, forresten. Verten het Jean-Paul eller Josef (medvert). Tilgi meg, men jeg er så fokusert på å si mitt eget navn at jeg aldri klarer å få med meg hva den jeg håndhilser på heter. Hyggelig var han, hvert fall!

Har du prøvd Airbnb?

2 kommentarer

  1. Jeg (vi) har prøvd Airbnb to ganger, og syns d er gøy! Første gangen var i England og det var en spesiell opplevelse hahah. Var ei natt hos ei eldre dame som var «hoarder» , huset var sjukt rotete og det var ting (og sikkert skitt overalt) dusjen var sånn halvveis og doen måtte pumpes for å skylle ned (jeg brukte den to ganger, mannen aldri). Vi sa hei og hå til dama, og var der kun for å sove. Senga så heldigvis ren ut (kjøkkenet var noe annet), og det var helt sykt billig. Et år senere leide vi en egen leilighet i Montpellier, og vi koste oss altså såå mye! Rimelig pris, topp «location» også kunne vi komme og gå som vi ville og lage mat. Har også opplevd en sketchy utleier, og mistet noen penger, men det endte opp med noe bra til slutt.

    1. supermarie

      Haha, så gøy! Det blir så mange historier av disse Airbnb-eventyrene <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *