Gamlebyen i Praha

Det er SÅ vanskelig å skulle lage en ryddig guide fra Praha. Vi gikk så mye frem og tilbake og rundt omkring i løpet av de tre-fire dagene vi hadde i byen at jeg ble helt desorientert. Men jeg skal prøve, ved hjelp av bildene mine, Tripadvisor (jeg lagrer alltid restauranter og sånt der) og Google Maps.

Uansett finner dere en samleside med alle innleggene mine fra turen her. Like under headeren min over her finner dere også en dropdown-meny som heter «Reise«, der finner dere alle innlegg fra stedene jeg har vært – sortert etter alfabetet.

Okei; Praha.

Èn av dagene startet vi i Gamlebyen, med frokost på Alfredo caffe. Kommer du med undergrunnsbanen er Mustek nærmeste stopp.
Der var det så koselig, og så god mat! Og med priser like deilige som i resten av Praha.

Vi var der på en fredag, og etter frokosten (rundt klokken ti) var det et lite marked like utenfor døren. Der solgte de treleker, dukker, nøkkelringer, frukt og diverse andre småting. Gøy å gå og titte!


Alfredo caffe og det lille markedet ligger ikke langt unna Den astronomiske klokken, som du også må se hvis du er i Praha. Det tar rundt fem minutter å gå fra frokosten.

Klokken er plassert i tårnet på det gamle rådhuset, like ved det gamle bytorget. Hver hele time åpnes to luker over klokken seg, hvor apostlene passerer forbi innenfor. Du kommer til å DRUKNE i menneskehavet foran herligheten, men hvis du vil få det med deg; stell deg der noen minutter før timeslaget.

I området ramlet vi tilfeldigvis innom Captain Candy også. Det finnes tre av disse godteributikkene i Praha, to av de i Mustek-området, den tredje nærmere Karlsbroen. Verdt turen innom – de hadde såå mye digg og butikken i seg selv var i gjennomført sjørøverstil.Det er så mye å se i gamlebyen, så det er egentlig bare å vandre rundt.

Gå til Karlsbroen, det jødiske kvartalet, bortrom Kafka-statuen, og hvis du blir sliten i beina og får lyst på et glass? Stikk innom Wine o’ clock shop – en hyggelig liten plass (jeg tror de hadde stoler og små bord til maks ti personer av gangen) hvor de serverer deilig vin og små tapasretter:

Jeg har flere bilder og steder å vise dere, også fra Gamlebyen i Praha, men jeg prøver å dele opp etter områder så det ikke blir så mye på en gang. Tro meg når jeg sier at du kan få senebetennelse av å scrolle for mye…

Hvis du har vært i gamlebyen i Praha selv, eller andre områder for den saks skyld, og brenner inne med tips som jeg ikke får med i mine innlegg, del de gjerne i kommentarfeltet! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *