Dette været

God kveld! Sånn bokstavelig talt, det er en god kveld, vi ser på en tsjekkisk dubba melodi grand prix på den knøttlille tv-en i Airbnb-leiligheta som spraker hver gang noen reiser seg opp (det har sin sjarm det óg), med bordet fylt av godteri, moreller og rødvin. Heia Norge! (selv om jeg egentlig holder en knapp på Estland, den var fengende)

Beina svir etter en lang dag, i dag fikk vi strålende sol og sommertemperatur – stor kontrast til de iskalde seks gradene vi landet til på torsdag. Temperaturen har uten å overdrive hoppet minst tolv grader på bare to dager. Veldig takknemlig, men herlighet – det er skremmende.

Dagen har gått med til shopping, hop on-hop off-buss, parken, jødekvartalet og karlsbroen på kveldstid. Så verdt å få med seg! Bare overse alle de milliardene av andre turister som også har fått med seg det tipset.

Unnskyld meg, men GI MEG STYRKE, den dubbinga på MGP er til å bli gal av – det lille jeg prøver å få med meg av engelsk i bakgrunnen der drukner fullstendig i gnålet fra den tsjekkiske stemmen. Er det én ting jeg har lært av å reise rundt i verden; vi skal prise oss lykkelige for at vi ikke har vokst opp med dubba TV. Nordmenn er SÅ mye bedre i engelsk enn feks Tyskland og Tsjekkia (og en haug med andre nasjoner) bare fordi vi lærer av tv og film gjennom lyd og undertekster, fremfor å bli lest opp for på vårt eget språk, null tull.

Nå skal jeg irritere meg videre. Skrives plutselig igjen!

Ps. Fant ut av hva de 2000 hviterussiske pengene var verdt; 8 norske kroner. Haha, jeg orker ikke.

2 kommentarer

  1. Kristin

    Har du fått med deg den astronomiske klokka da? Eller hva den nå enn heter… den er stilig!

    1. supermarie

      Ja! Veldig stilig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *