Halvveis til bunad

Her er et lite bilde fra fjorårets søttende mai. Etter at jeg fikk vite at jeg hadde lov til å bære T1, penuniformen jeg fikk fra Luftforsvaret (selv om den nå har gått ut på dato), bestemte jeg meg for å lufte (hehe) den på nasjonaldagen.

I år vet jeg ikke hva jeg skal ha på meg, jeg skal uansett ikke være i landet, men neste år?

(kunstpause)

MIN EGEN BUNAD!

Den dagen jeg fyller tredve skal jeg ha bunad, det er flere år siden jeg bestemte meg for det. Jeg er fortsatt sur på mitt 14 år gamle jeg som på død og liv skulle ønske seg en stasjonær PC (som forøvrig døde etter bare to år…) i stedet for bunad til konfirmasjonen. Jeg fikk mange nydelige timer med Age of Empires II (<3), men fikk jeg noe å ha på meg de fjorten 17. mai’ene som fulgte? Neida. Så det betaler jeg for nå.

For i underkant av ett år siden begynte jeg å spare målrettet til bunad – 280 kroner hver eneste uke. Nå er jeg straks halvveis til drømmen! Jeg sparer som nevnt i appen Dreams, hvor jeg har satt 19. juni 2020 som tidsfrist, og 30 000 kroner som mål, og ukentlig trekker den automagisk det beløpet jeg må for å nå det. Det er så genialt, jeg hadde aldri klart å spare like disiplinert uten.

Jeg mailet Husfliden i går bare for å høre hvor tidlig jeg må bestille for å få bunaden i tide, og det var visst sånn cirka…. nå. Så til uka skal jeg inn og ta mål!

Èn ting er at det blir stas å få sin egen bunad, det andre er sparingen i seg selv. Jeg har alltid vært flink til å spare, men jeg har aldri spart til noe konkret. BSU’en var jo til bolig, men jeg hadde ingen mål eller tidsfrist der heller. Denne måten å spare på er supermotiverende, hvert fall når jeg visuelt kan se at jeg klarer det. Jeg gleder meg allerede til å sette opp neste sparemål!

Har du bunad? Hvilken?

26 kommentarer

 1. Jeg har Rogalandsbunad, og jeg føler meg virkelig fin når jeg får på meg den. Heldigvis er det litt bryllup og barnedåper innimellom nå, så jeg har fått brukt den både 3 og 4 ganger i året siste årene
  Hva slags bunad skal du ha?

  1. supermarie

   Ååh, måtte Google, så fin! Jeg skal ha Løken 🙂

 2. Jeg er SÅ glad for at mamma ikke ga meg noe valg om jeg skulle ha bunad eller ikke. Jeg har frafjord, rogalandsbunad med blå vest og mørkblå stakk! Så fin!! Hvilken skal du ha? 🙂

  1. supermarie

   Kunne ønske jeg også ble tvunget, haha. Den er så fin! Jeg skal ha Løken 🙂

 3. Så flink du er! 🙂
  Skulle ha funnet meg nåke å spare til, veit bare ikkje heilt konkret ka..
  Har sjølv Hardangerbunad, og elsker den meir og meir for kvart år 🙂

  1. supermarie

   Hardanger <3

 4. Elisabeth

  Har ikke bunad, men ønsker meg beltestakk fra Telemark i blått. Den er så fin. Også er jeg opprinnelig fra Telemark også, så det passer fint 🙂 hvilken bunad skal du bestille? Blir det Østfoldbunad?

  1. supermarie

   Så gøy! Jeg tar Løken istedet for Østfoldbunaden 🙂

 5. Har ikke bunad, men har veldig lyst på en! Må vel sette i gang og spare en gang, hehe.

  1. supermarie

   Jaa, greit dyrt å kjøpe en, så det er greit å starte sparinga!

 6. Camilla

  Gøy med konkrete sparemål, og bunad er jo så fint! Er så glad jeg valgte å ønske meg bunad da jeg konfirmerte meg, var en periode jeg ikke ville ha, men tok til fornuft;) Jeg har Åmli/Aust-Agder-bunad, og blir glad bare av å tenke på at jeg skal bruke den igjen<3

  1. supermarie

   Åh, den var nydelig <3 Gleder meg til å få samme følelse for min egen!

 7. Løken er så fin! Jeg har Lundebybunad, som mamma har brodert ❤️

  1. supermarie

   Det er så fint med «hjemmesydd» <3

 8. Imponerende! Jeg har blå løken, og er så glad i den! Blir aldri lei og føler meg alltid like fin.

  1. supermarie

   Løken <3 Den er nydelig!

 9. Imponert over sparinga di! Jeg har Nordfjordbunad, og den er så fin! Gleder meg masse til å ha den på på fredag:)

  1. supermarie

   Jo, takk! Åh den er nydelig <3

 10. Så imponert over sparingen din! Jeg kjøpte også min i voksen alder, som en gave til meg selv etter fullførte studier (ble riktignok til at jeg kjøpte den 1,5 år før jeg ble ferdig fordi jeg fant et kupp på finn, hehe). Løken er jo så fin, hvilken farge skal du ha?

  1. supermarie

   Takk, ganske stolt sjæl, hehe. Åh så gøy! Føles så bra å kunne gi seg selv noe så fint <3 Jeg har lyst på sort!

 11. Jeg har Kystdrakten, fikk valget mellom den og Trønderbunaden før konfirmasjonen. Fikk drakten fra mormor (hun har brodert den selv), og sølvet fra farmor og farfar. Til 25-årsdagen fikk jeg cape som hører til, og målet er å få bestilt hårbånd før neste 17.mai 🙂 føler meg så fin når jeg har den på, og iallefall når jeg feirer sammen med mamma, pappa og lillesøster (pluss en haug med kusiner og tanter) som også har samme drakten. Dattera mi fikk strikka trønderbunad i dåpsgave, men når hun blir for stor for den skal hun også få kystdrakt og mannen er også overbevist om å skaffe seg!

  1. supermarie

   Åh noe så fint <3 Elsker at den har så sterkt tilknytning til familien din!

 12. Numedalsbunad 🙂 Syntes den var GØRRkjedelig da jeg fikk den, fordi alle her i Numedal hadde den, men gud så stas det ble da jeg flyttet vekk og var den eneste 😛

  1. supermarie

   Haha, ikke sant <3

 13. Annemarie

  Jeg har blå Nordlandsbunad, som mamma sydde til konfirmasjonen min. Føler meg ekstra fin i den siden den er hjemmesydd 🙂 slekta på pappas side kommer fra Nordland, så da var det en god grunn til å velge den. Hadde Kystdrakten da jeg var liten, som farmor sydde. Hvis jeg noen gang får en datter, skal hun få den 🙂

  1. supermarie

   Så koselig <3 Den er nydelig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *