Ti grunner til at Moss er magisk

I august har jeg bodd i Moss i tre år (!) allerede, tenk det! Den lille byen som var mye mindre enn jeg husket at den var, men som har fått en stor plass i hjertet mitt allikevel. I år er Moss én av tre finalister som kan bli kåret til Norges mest attraktive by, og det skjønner jeg – det er så mye som skjer med ny togstasjon, nye leiligheter, byutvikling generelt, og jeg tror jeg kjøpte leiligheta i grevens tid, for prisene her kommer til å skyte til himmelen og forbi etterhvert. Jeg bor i århundrets sparegris, helt sikker.

Dette er grunnene til at jeg elsker å bo i Moss:

 • Naturen som til enhver tid bare er et steinkast unna; fjorden, skogen, strendene, kyststien.
 • De fine meldingene som dukker opp fra intet på fortau her og der, på bildet under er den jeg fant sist, andre ganger har det stått «hug a stranger» og «smil» og sånne små ting gjør en hvilken som helst dag litt finere
 • Treningsmulighetene, både naturen jeg løper rundt i, trappene, uteyoga og i hele sommer arrangeres det gratis bootcamp i en av parkene her
 • Arkitekturen
 • Solnedgangene <3
 • Alt er så tilgjengelig; toget til Oslo eller hjem til Hællæwood, flybussen til Gardermoen, ferja over til feil side av fjorden – jeg er ikke avhengig av bil for å komme meg akkurat dit jeg vil her i verden (bokstavelig talt)
 • Kulturlivet, det er ukentlig stand up-kvelder, flere konserter med kjente og ukjente navn, både i stor skala og små intime, om bare noen helger skal Postgirobygget spille i parken her og de har akkurat etablert festivalen Lyse Netter på Jeløya, og kulturell pubrunde i byen, som var for to helger siden – så hyggelig!
 • Venninnene mine som også har bosatt seg i Moss
 • Busskuret ved Nesparken som Fretex plutselig innreder med bruktmøbler i ny og ne
 • At det ikke er så mye folk her (heh)

Mitt lille Moss. Jeg kommer aldri til å flytte tilbake til Fredrikstad (BEKLAGER, mormor), og Oslo ble for mye for meg. Moss er den perfekte mellomtingen, og jeg er så glad jeg kapret mitt aller første rede i byen full av kråker (kråka er på byvåpenet vårt).

Hvor bor du?

10 kommentarer

 1. Moss høres fantastisk ut!
  Jeg bor på et lite sted som heter Nittedal.

  1. supermarie

   Der har jeg faktisk vært og holdt foredrag en gang! Koselig sted <3

 2. Høres fint ut! Og du tar så fine bilder. Har ikke vært der siden jeg var liten og tilbringte to somre der.
  Jeg bor i Stavanger 🙂

  1. supermarie

   Takk! Stavanger også er fin <3

 3. Elisabeth

  Horten 😉

  1. supermarie

   Det beste med Horten er utsikten deres <3 Hehe. Neida, ække så verst på andre siden av fjorden heller :))

 4. Moss!! 🙂
  Har bodd her i over 20 år nå og har blitt veldig glad i byen. Nærheten til både Vansjø og fjorden syns jeg er viktig, i tillegg til nærheten til alt man måtte ønske seg egentlig!
  En fin by for verdensmestere! 😉

  1. supermarie

   Ikke sant! Helt perfekt 😀

 5. Moss er fint! Jeg bor i Arendal, og trives veldig godt på Sørlandet 🙂

  1. supermarie

   Åh fine Arendal <3 Sørlandet er vakkert (og dialekta!)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *