Huacachina: slik kommer du deg dit

Huacachina ligger cirka fire-fem timer unna Lima, og er verdt besøket hvis du er i området. Vi hadde booket hostell i forkant, men begynte ikke å sjekke hvordan vi kom oss dit før kvelden før vi hadde tak over hodet i ørkenen.

Etter x antall Google-søk endte vi opp med å spørre på hotellet. De anbefalte oss to trygge busselskaper med avreise fra Lima, alternativt kunne vi ta buss direkte fra Miraflores – men disse bussene var inkludert en tour. Altså fullt opplegg fra vi setter oss i bussen, til vi er tilbake på hotellet i Miraflores.

Neitakk.

Vi ønsket friheten til å gjøre hva vi ville, så løsningen ble busselskapet Cruz del sur. Det gikk ikke an å forhåndsbooke, men vi var på bussterminalen i Lima, Javier Prado, ca 40 min før avreise og det var ikke noe problem å få billetter der. Husk pass, bare.

Vi kjøpte tur/retur med det samme, med hjemreise dagen etter. Fra Lima til Ica kostet 40 peruanske sol (ca 100 nok) per pers, returen et par sol dyrere.

Og de bussene <3 Bussene i Sør-Amerika er de beste jeg har vært borti, setene er såå myke og gode, du har god beinplass, og disse bussene hadde i tillegg matservering og filmer ombord. I tillegg til et greit toalett ooog USB så du kan lade telefonen din underveis.

Sikkerheten på Cruz del sur ble tatt på største alvor; før avreise måtte både sjåfør og vertinne blåse i en alkotest, alle håndvesker ble gjennomsøkt, kofferter scannet som på en flyplass, og samtlige passasjerer ble filmet med et håndholdt kamera av en sikkerhetsvakt. Sikkert for å ha ansiktene våre på tape, dersom noen ombord skulle finne på å gjøre noe på veien.

Googler du busser i Peru bør du sette inn ord som «hijacking» og «accidents» før busselskapets navn, bare for å se historikken. Noen selskaper har sjåfører eller andre ansatte som samarbeider med kriminelle, så VÆR SKEPTISK. Cruz del sur har hatt sine ulykker de også, de siste årene, pluss et par kapringer på ruten ned til Cusco (bussene mister GPS-kontakten over Andes-fjellene, og der kan alt skje uten at selskapet finner det ut). Men på den fire-fem timer lange turen fra Lima til Ica føltes det helt trygt, og reisen var veldig behagelig!

Når du kommer til Ica; finn deg en registrert/godkjent taxi inne på terminalen. Mange sjåfører i Ica samarbeider med hostellene i oasen, og kan lett forsøke å lure deg/juge om at det er fullt på det hostellet du VIL overnatte på, for heller å kjøre deg til sin partner in crime. Vi hadde allerede bookingen i orden, som nevnt, så vi fant en sjåfør i hvit skjorte og han tok oss med til Huacachina for 10 sol (ca 25 kr).

Og SÅ er det bare å nyte den lille oasen:

Vi tok 09:00-bussen til (fremme i Ica ca halv to), og hjem igjen 14:00 dagen etterpå. To halve dager og én overnatting er egentlig nok i Huacachina, hvert fall for oss som ikke ville på noen av utfluktene. Du kan stå på sandboard/ski og kjøre villmann i bil i sanddynene rundt oasen også, men det rekker du på den første ettermiddagen. De anbefaler aktivitetene etter klokka fire, når sola ikke lenger tar liv av deg sakte.

Huacachina

Vi sov på Desert nights, forresten. Privat rom (du kan sove i dorm også). Veldig greit sted, men dropp å spise frokost der. Den sugde ett hundre prosent.

1 kommentar

  1. Solfrid

    Så fiiint!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *