Koh Samui

Reklame: flyreisen fra Oslo til Bangkok ble sponset av KLM

Jeg er aldri lykkeligere enn jeg er når jeg er ute i verden og svirrer rundt, men åh – så fint det er å komme hjem igjen óg, når jeg blir møtt av «godt å høre stemmen din igjen» her og «jeg har savnet deg så fælt» der, telefoner fra både den ene og den andre og venninner som ramler inn døren bare timer etter hjemkomst. Hjertet mitt!

Men, siden jeg ikke blogget noe særlig på turen, la oss hoppe to uker tilbake i tid:

Ikke for å kimse av den innsatsen mamma gjorde i 1990, men det var som å bli født på ny da vi endelig kom inn dørene på Tamarina, hotellet vårt i Koh Samui. Reisen fra Moss til Thailands tredje største øy tok tretti timer akkurat, og deler dermed førsteplass med den lange bussturen jeg hadde i Brasil, fra Salvador til Rio de Janeiro. Vi landet først i Bangkok, hvor vi hadde bestilt flyreise direkte videre til Surat Thani. Vi hadde lagt inn noen ekstra timer, for å være sikre på å rekke å komme oss fra den internasjonale flyplassen til den andre, men av en eller annen grunn «mistet» vi to timer et sted på veien, og det var flaks at vi ikke surret bort mer tid enn vi gjorde. Vi kom oss gjennom innsjekk på flyplass nummer to, rakk så vidt å sette oss ned for en burger på innsiden, før det var tid for boarding. Helt tilfeldig perfekt timing!

Flyreisen til Surat Thani tok en time, og da vi landet fant vi en skranke hvor de solgte turer videre til Koh Samui – buss og ferje i ett. Bussen til piren hvor ferja skulle gå fra tok to timer (halvannen time mer enn vi hadde fått for oss, lol), og ferja brukte to timer den óg. Vi fikk med oss solnedgangen:

Ved ferjeleiet på Koh Samui ble vi plukket opp av sjåføren vi allerede hadde betalt for, som kjørte som en villmann i en drøy halvtime – og så var vi fremme.

Her er hotellet:

Første dagen tilbragte vi ved bassenget, og gikk de få meterne det var bort til Big Buddha.

Koh Samui

Hotellet hadde en nydelig hengekøyesak med digre puter hvor vi ble sittende og se på solnedgangen og drikke Singha en av kveldene, hvert fall frem til klokken seks – da stengte alkoholsalget på hele øya på grunn av presidentvalget. Kanskje like greit, sånn at vi var fine i formen til en dag på stranda etter natt nummer to på Koh Samui.

Vi tok taxi til Thongsonbay, en liten og rolig strand litt lenger nord på øya, og avtalte med sjåføren at han skulle plukke oss opp igjen halv fire. Da måtte vi dra oss tilbake til Tamarina og piren som lå rett ved siden av, vi hadde nemlig kjøpt ferjebilletter til halv fem-ferja, som skulle ta oss videre til Koh Tao – den beryktete drapsøya. Billettene kjøpte vi direkte på piren, i en luke der. Veldig enkelt!

To netter på Koh Samui – og en nydelig start på en ferie jeg allerede lengter tilbake til. Ikke at jeg skal klage – jeg fikk spolt gjennom resten av vinteren og kom hjem til vår, akkurat som jeg håpet på.

Neste innlegg: Koh Tao!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *