Yoga og indisk

Reklame: kokeboken er en gave fra forfatteren (Mari Hult)

Livet på stell dag to; jeg tok heisen ned til yogatimen rett etter jobb i dag. Dette er vel bare den fjerde gangen jeg gjør yoga i hele mitt liv, og det at alt er så nytt og utfordrende gjør at timen er over før jeg i det hele tatt har rukket å trekke pusten. Tiden går så fort, men den følelsen i kroppen etterpå, når jeg er ferdig? Jeg blir så rolig at føler jeg svever hele veien til toget.

Fra toget og hjem til kjøkkenet, jeg lagde min første rett fra den veganske kokeboken «Sykt enkelt» i dag. Indisk daal VAR sykt enkel, og sykt god! Det er lenge siden jeg bestemte meg for å spise mindre kjøtt, men kostholdet og matvanene mine det siste året har vært fullstendig krise. Vi snakker pølse på Narvesen, mikrobølgeovnpannekaker eller bare et tørt rundstykke fordi jeg ikke gadd noe annet. Null motivasjon, null matlyst. Nå, derimot. Nå er jeg der jeg vil være, hvert fall på dag to av forhåpentligvis evigheten. Når jeg først gidder er det jo faktisk (!!) gøy å lage mat, hvert fall når resultatet blir så bra (og det er ikke en selvfølge, som dere vet kremtTorohost).

Sist mamma og jeg var i byen fant vi en middagsplanlegger hos Søstrene Grene; en ukeplan hvor du skriver opp hva du skal ha til middag dag for dag. Ukesmeny, heter det kanskje. Det gjør det så mye enklere, og billigere, jeg handlet inn alt jeg trengte for denne uken i helgen, og slipper å dra det sultne liket mitt gjennom butikken hver dag etter jobb, og ende opp med mat som både koster mer og gir kroppen min mindre, i tillegg til alt annet sulten får meg til å dra kortet på. Jeg legger alltid inn 3-4 ulike retter, de andre dagene setter jeg av til restemat. Og så tar jeg vare på alle de ferdig utfylte ukesmenyene, for de kan jeg jo bare gjenbruke senere – når jeg går tom for ideer og oppskrifter og trenger litt inspirasjon igjen.

Jeg begynte vel en gang i tiden å dele noen av ukesmenyene mine, vil dere ha dem igjen? Sånn som her (trykk)? Det blir på mitt nivå, altså, lavterskel og lettvint, og jeg skal aldri nærme meg tittelen som noen matblogger. Jeg syns bare selv at det er vanskelig å finne på middager, så hvis det kan gjøre livet lettere for noen der ute kan jeg godt slenge de ut fra tid til annen. Håndskrevne og fæle, enten her eller på Snapchat.

Ja/nei?

6 kommentarer

  1. Ååh, definitivt ja til ukesmenyer! Spesielt om de inneholder vegetariske/veganske oppskrifter! Har begynt å innse hvor mye jeg kan påvirke mitt eget CO2-avtrykk bare ved å spise grønt 🙂

  2. Jaa! Denne fikk jeg lyst til å prøve 🙂

  3. Jaa!

  4. Jaaa!

  5. Solfrid

    Jaatakk!

  6. Ja, pliiis! Jeg trenger all inspo jeg kan få når det gjelder lettvint middagsmat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *