Søkemotor

skrevet i juli 2018

hvor lenge leve uten mat

hvor lenge leve uten næring

livets siste fase

terminal pleie

hvor lenge leve uten drikke

hvor lenge leve uten væske

døende pasient

tegn på at døden er nær

ventesorg

dødsleie

morfin på dødsleie

døden symptomer

livets siste dager

Søkeloggen min fra juni ser ut som en slagmark. Alle spørsmålene som kvernet måtte ut et sted og jeg måtte finne svar på spørsmål jeg ikke ville ha svar på, for jeg holdt på å bli gal av å ikke vite, gal av å vente på ubestemt tid, gal av å vite at døden var nær, gal av å se på pappa og vite at han snart skulle bli borte for oss, for alltid, gal av å ikke kunne gjøre noe for å stoppe det, stoppe tiden, gal av å ikke være godt nok forberedt på noe man aldri i livet kan forberede seg på.

……

tilbake i jobb etter dødsfall i nær familie

sorgreaksjoner

sorg

Tilgang på all informasjon i hele verden, men fremdeles ingen svar gode nok, ingen svar overhodet, fordi det er dette som er livet og livet kan ikke googles, det må leves og erfares, og nå sitter jeg her med en erfaring jeg så gjerne skulle vært foruten. Så veldig, veldig gjerne.

Men samtidig ikke.

For jeg er glad jeg var der hos deg, pappa. Med musikken din og minnene våre og latter og tårer og kjærlighet til siste sekund. Takknemlig for at vi fikk tid til å ta farvel, og for de fine stundene vi hadde rundt deg i en tid som var forjævlig.

Og jeg fikk svar på alt. Unntatt det ene spørsmålet som jeg aldri vil få svar på.

Hva tenkte du?

7 kommentarer

 1. Camilla

  <3
  Jeg trodde faktisk at det var et dikt først, det kunne det for så vidt vært og.

  1. supermarie

   <3

 2. Solfrid

  <3

  1. supermarie

   <3

 3. Det føles så feil å si det, men du er heldig. Heldig som fikk være hos faren din i de siste timene hans. Jeg var dessverre ikke så heldig med min far (som også het Finn:), ei heller forberedt på hva som kom til å skje. Jeg er glad for at du setter pris på det <3

  1. supermarie

   Finn <3 Håper de Finner (hehe) hverandre hvor enn de er nå. Stor klem til deg <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *